Algemeen

Continental WinterContact TS850 winnaar Europese bandentesten

De winter moet nog beginnen maar voor Continental kan deze niet beter van start. Als winnaar van diverse onafhankelijke winterbandentesten in Europa met de WinterContact TS850, is kou en sneeuw van harte welkom.

Zowel in Nederland door de ANWB, als in het buitenland door de automobielclubs ADAC (Duitsland), OEAMTC (Oostenrijk), TCS (Zwitserland) en de Stiftung Warentest (Duitsland) zijn de winterbandentesten bekend gemaakt. In alle testen scoorde de Continental Wintercontact TS850 in de bandenmaat 205/55 R16 het beste.

De ANWB heeft 35 banden getest van 26 merken in twee verschillende maten. Alle winterbanden zijn getest op sneeuw, ijs, nat en droog wegdek. Daarnaast zijn de banden beoordeeld op geluidsniveau, brandstofverbruik en de slijtvastheid, De Continental WinterContact TS850 is geprezen op zijn overtuigende prestaties én in de maat 205/55 R16 heeft de band hoge cijfers behaald op alle testonderdelen. De ANWB geeft aan; “de band heeft een laag verbruik en is de beste uit de test op nat wegdek, op sneeuw en op slijtvastheid”.

Bij de buitenlandse automobielclubs zijn tevens twee bandenmaten getest op diverse circuits in onder andere Duitsland, Italië en Zwitserland. Hierbij is ook getest op droog, nat en besneeuwd wegdek. Daarnaast is gekeken naar geluid en verbruik van de banden. Bij alle testen is de Continental WinterContact TS850 in de maat 205/55 R16 de absolute winnaar. Vol lof is men over het resultaat op nat en besneeuwd wegdek en de band scoort op alle veiligheidscriteria het beste. De WinterContact TS850 is tevens duurzaam in gebruik (lage slijtage). Een bevestiging voor Continental die staat voor degelijke, kwalitatieve producten en hiermee het bewijs heeft geleverd.

De volledige testresultaten zijn te vinden op onderstaande websites:
www.adac.de
www.oeamtc.at
www.tcs.ch
www.test.de
www.anwb.nl

One thought on “Continental WinterContact TS850 winnaar Europese bandentesten

Geef een antwoord