Hyundai

Belastingregels en emissiecrisis stimulans voor Hyundai op waterstof

De nieuwe belastingregels van de overheid moeten de definitieve doorbraak worden voor de Hyundai ix35 Fuel Cell. Dit is een zeer schone auto met een brandstofcel die rijdt op waterstof en nul emissie uitstoot. Daarnaast toont de actuele emissiecrisis aan dat de conventionele verbrandingsmotor (diesel- en benzinemotoren) geen antwoord geeft op de steeds strengere Europese CO2-regels.

Autofabrikanten moeten de komende jaren voldoen aan de scherpe regels op het gebied van uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2 en NOX. Dat betekent dat elk model van iedere fabrikant tot aan 2019 per jaar een flinke reductie moet realiseren.

Emissieproblematiek conventionele verbrandingsmotor
De actuele emissieproblematiek toont aan dat de conventionele verbrandingsmotor geen antwoord geeft op aangescherpte emissiedoelstellingen. Daarnaast roept de Nederlandse overheid de subsidie van auto’s met een hybride aandrijfsysteem (die tot een duidelijke marktverstoring hebben geleid) een halt toe. De elektrische auto die rijdt op waterstof is hierop het meest logische antwoord.

One thought on “Belastingregels en emissiecrisis stimulans voor Hyundai op waterstof

Geef een reactie