Nissan

Nissan op Ecomobiel: nieuw hoofdstuk na vijf jaar elektrisch rijden

Nissan onderstreept zijn leidende positie op het gebied van elektrisch rijden tijden de vakbeurs Ecomobiel op 6 en 7 oktober. Het is dan precies vijf jaar geleden dat de volledig elektrisch LEAF zijn eerste kilometers maakte. Nissan is klaar voor een volgend elektrisch hoofdstuk: binnenkort arriveert de LEAF met 250 kilometer bereik.

De allereerste LEAF in Nederland debuteerde op Ecomobiel in 2010. Prins Maurits, destijds voorzitter van het Formule E-team, reed er de allereerste testrondes in. Dat was de start van Nissans elektrische opmars in Nederland. Sindsdien zijn er meer dan 2.000 LEAFs afgeleverd in Nederland. Wereldwijd zijn het er zelfs meer dan 200.000.

250 kilometer
Voor Nissan breekt nu een volgende fase aan: in januari 2016 debuteert de LEAF met 250 kilometer actieradius dankzij een nieuwe 30 kWh-accu. Dan is de LEAF te bewonderen bij de dealer. Bestellen kan overigens nu al. De zakelijke rijders profiteren ook bij de 30 kWh LEAF 5 jaar lang van 4% bijtelling. Daarnaast is de LEAF in ieder geval tot en met 2016 vrijgesteld van MRB.

2 jaar gratis snelladen
Daarnaast introduceert Nissan het uitgebreide EV Ontzorgpakket. Dat biedt klanten (zakelijk en particulier) twee jaar gratis onbeperkt snelladen bij Fastned, drie jaar onderhoud, een gratis laadpunt thuis of op het werk en een vakantieauto van Hertz voor drie keer twee weken. Het aanbod geldt voor zowel de LEAF als de e-NV200.

Elektrische kipper en 7-zits Evalia
Ook dit jaar presenteert Nissan de e-NV200 Pick-up. De volledig elektrisch aangedreven Nissan e-NV200 Pick-Up is in samenwerking met Veth Automotive ontwikkeld en per direct in diverse uitvoeringen leverbaar, ook als kipper. Door de compacte afmetingen en de praktische laadbak is de Nissan e-NV200 Pick-Up ideaal voor bijvoorbeeld gemeenten, hoveniers reinigingsdiensten en sociale werkplaatsen. Het volledig elektrische bedrijfsvoertuig was al leverbaar als gesloten bestelauto én als vijfzits personenvariant. Nu is de e-NV200 ook leverbaar als 7-zitter. Ook dit exemplaar is te bewonderen op Ecomobiel.

One thought on “Nissan op Ecomobiel: nieuw hoofdstuk na vijf jaar elektrisch rijden

Geef een reactie