Hyundai

Fabrikant neemt distributie Hyundai in Nederland zelf ter hand

HyundaiHyundai Motor Company heeft per 1 april 2014 het importeurscontract van privé importeur Greenib Car, Hyundai importeur voor Nederland, opgezegd. Hiermee eindigde de 33 jarige samenwerking formeel per 31 maart 2016. Hyundai Motor Company heeft tussen 2007 en 2014 de vijf grootste landen in Europa aan haar eigen organisatie toegevoegd en heeft besloten om de strategie van voorwaartse integratie verder uit te breiden. Dit betekent dat zij ook het zesde land voor Hyundai in Europa aan haar eigen portefeuille wil toevoegen. Als gevolg hiervan heeft Hyundai Motor Company te kennen gegeven dat zij het Nederlandse importschap van Hyundai zelf ter hand zal nemen.

Greenib Car heeft de afgelopen 15 jaar, als onderdeel van AutoBinck Holding, geïnvesteerd in Hyundai in de Nederlandse markt. Wat begon met de Hyundai Pony is uitgebouwd tot een niet meer weg te denken volumemerk met een stevige plek in de top 10 en een rijdend wagenpark van meer dan 230.000 auto’s.

Geef een antwoord