Volvo

Zoeken en betalen van parkeerplek als eerste in Volvo

Volvo legt in 2015 meer nadruk op luxe afwerkingen, design details en connectivity. Zo is Volvo de eerste autofabrikant die Parkopedia aanbiedt. Het zoeken en betalen voor een parkeerplek is hiermee vanuit het infotainmentscherm in de Volvo te regelen. Ook worden verschillende interieur- en exterieurupgrades beschikbaar. Zo hebben kopers van de Volvo XC60, V70, XC70 en S80 nu de keuze uit een een Inscription-pakket.

Volvo

Als eerste fabrikant: Sensus Connect in alle modellen
Als eerste autofabrikant zijn alle Volvo’s vanaf modeljaar 2015 uit te rusten met het vernieuwde Sensus Connect infotainment- en navigatiesysteem. Dit systeem is verbonden met de Volvo Cloud en stelt de bestuurder in staat vanuit zijn auto parkeergeld te betalen, een restaurant te zoeken, zijn favoriete muziek te streamen en nog veel meer. Doordat het systeem vanuit de Volvo Cloud werkt zijn de apps altijd up to date. Zodra er nieuwe apps of updates zijn wordt dit automatisch in de auto geladen.

Volvo Inscription2Parkopedia: zoeken en betalen van parkeerplek als eerste in Volvo
Park & Pay van Parkopedia is de eerste geïntegreerde oplossing voor het vinden én betalen van een parkeerplek. Het is mogelijk te zoeken naar een vrije parkeerplaats rond de auto, om vervolgens “in te checken” en te betalen via een vooraf ingestelde creditcard

Parkopedia heeft een samenwerking met vele parkeergelegenheden in de ons omringende  landen. Parkopedia zorgt voor een naadloze oplossing voor Volvo. Als gebruiker maakt men 1 keer een account aan, registreert een creditcard en de app is klaar voor gebruik. Volvo is de eerste autofabriknat die deze mogelijkheid aanbiedt.

Navigatie altijd up to date
Het nieuwe Sensus Connect navigatiesysteem wordt standaard aangeboden met Lifetime Mapcare. Als eerste autofabrikant biedt Volvo kosteloos lifetime kaartupdates voor een af-fabriek navigatiesysteem ter beschikking. Dit houdt in dat de auto altijd voorzien is van het laatste kaartmateriaal waarin de meest actuele wegeninformatie is verwerkt.

Premium Audio by Harman Kardon Sensus omvat ook een hoogstaand Premium Audio-systeem met maximaal twaalf speakers en een 5x130W class D versterker van Harman Kardon. De nieuwe speakers bieden betere lage tonen (bass) weergave door de nieuwe ‘long throw woofer’, meer zuivere hoge tonen door de nieuwe ‘soft dome tweeters’ en een betere algehele geluidsbeleving door de grotere ‘midrange’ speakers. Het systeem is voorzien van Dirac LiveTM. Deze geavanceerde software laat de luidsprekers optimaal aansluiten op de ruimte waar zij zich in bevinden. Het systeem is eveneens voorzien van Dolby® Pro Logic®II surround sound en Dolby® Digital Cinema surround sound.

Volvo InscriptionInscription
“Het Inscription-pakket biedt de klant een luxe upgrade van het interieur. Het past perfect bij ons doel om Volvo meer premium te positioneren,” vertelt Anders H. Gustavsson, Vice President VLM Special Products bij Volvo Car Corporation.

Het Inscription-pakket bestaat uit Soft Leder bekleding in diverse unieke kleuren. Het leder wordt verkregen van het gerenommeerde schotse lederhuis Bridge of Weir. Het leder van Bridge of Weir is een unieke combinatie van traditioneel vakmanschap en geavanceerde productieprocessen, welke samenkomen in de hoogste kwaliteit lederen bekleding. Dit type leder blijft zacht en soepel door de jaren heen. Oppervlakken als de achterkant van de stoelen, de armleuning en hoofdsteun zijn ook bedekt met het zachte leer.

De bovenzijde van het dashboard is eveneens voorzien van lederen afwerking. Volvo borduurde bovendien het Inscription-logo op de hoofdsteunen. Daarnaast is er een speciale inleg in de middenconsole en deurpanelen. Voor de V70, XC70 en S80 bestaat het pakket ook nog uit speciale getufte vloermatten. De XC60 is voorzien van donkere hemelbekleding.
Bovenop het Inscription-pakket, kan men ook kiezen uit drie bijzondere Inscription exterieurkleuren: Crystal White Pearl, Electric Silver en Ember Black. Om de look af te maken biedt Volvo keuze uit Inscription 19-inch (V70 en S80) of 20-inch (XC60) tienspaakwielen. Tenslotte is ook het stuurwiel te voorzien van moderne Walnut Wood afwerking.

Geef een antwoord