Kia

High-performance Kia Optima GT in ontwikkeling voor Europa

Kia Motors maakte deze week  bekend dat er wordt gewerkt aan een high-performance versie van de nieuwe Kia Optima. De Kia Optima GT wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens de 66e Frankfurt International Motor Show (IAA), dus nu aan de gang is.

De Optima GT is het tweede GT-model van Kia. Eerder introduceerde Kia al een GT-uitvoering van de Kia cee’d GT en pro_cee’d GT. Het prototype die vandaag wordt getoond heeft een extra krachtige, sportieve uitstraling ten opzichte van de standaard Optima. Het uiteindelijke productiemodel krijgt naast een nieuw wielontwerp ook de welbekende ‘tiger-nose’ grille.

Optima-100920015-1

Een dynamisch rijkarakter
Het R&D centrum van Kia in Namyang, Korea en het Europese R&D centrum in Rüsselsheim, Duitsland, werken nauw samen om het weggedrag, de handling en de prestaties zorgvuldig af te stemmen op de sportieve verschijning van de Optima GT. Het resultaat wordt een sportsedan die – in combinatie met de 2.0-liter T-GDI turbobenzinemotor met directe injectie – volledig voldoet aan de sportieve aspiraties van de Europese automobilist.

De Optima GT krijgt een unieke afstelling van het onderstel, verschillend van de standaard Optima en wordt verder uitgerust met het nieuwe Electronically-Controlled Suspension systeem, dat voorziet in veerkracht voor ieder afzonderlijk wiel. Grotere schijfremmen en een speciale versie van Kia’s nieuwe, elektrische stuurbekrachtiging (R-MDPS) gaan een belangrijke bijdrage leveren aan de prestaties van de Optima GT.

Nieuwe Kia Optima modelserie laatste kwartaal 2015 in Europa op de markt
De nieuwe Kia Optima komt in het laatste kwartaal van 2015 naar Nederland, gevolgd door de Optima GT medio 2016. De modelreeks wordt in een later stadium verder uitgebreid met een modelvariant geïnspireerd op de Kia SPORTSPACE conceptcar.

Optima-100920015-2

KIA OPTIMA GT PROTOTYPE – TECHNISCHE SPECIFICATIES*

Koetswerk en chassis
Vierdeurs, vijfpersoons sedan, met een zelfdragend koetswerk van staal. Viercilinder turbobenzinemotor drijft de voorwielen aan via een automatische zesversnellingsbak.

Motor
2.0-liter / 180 kW T-GDI benzinemotor
Type   Viercilinder in-lijn, turnocharger
Inhoud   2.0-liter, 1.998 cc
Max vermogen 180 kW (245 pk) @ 6.000 tpm
Max koppel  353 Nm @ 1.350-4.000 tpm
Kleppen  16 (vier per cilinder)
Brandstofsysteem Directe injectie
Emissie klasse Euro 6b

Transmissie
Automatische zesversnellingsbak

Wielen en banden
Wielen   Aluminium 18-inch
Banden  235/45 R18

Afmetingen (mm)
Exterieur
Lengte   4.855  Breedte*  1.860
Hoogte         1.465  Wielbasis  2.805
*exclusief buitenspiegels

Prestaties
Topsnelheid (km/u) 240
0-100 km/u (sec)         7.4

Verbruik (liters / 100 km)*
Gecombineerd 8,2
Buitenweg  6,1
Stad           11,8
CO2 (g/km)  191

*Alle technische gegevens voldoen aan de homologatie-voorschriften van andere regio’s in de wereld (Rusland, Australië, Oost Europa. De Europese homologatie is voorzien in 2016.

One thought on “High-performance Kia Optima GT in ontwikkeling voor Europa

Geef een antwoord