Nissan

Nissan-fabriek wordt klaargestoomd voor nieuwe generatie JUKE

Vijf jaar na de lancering van de grensverleggende JUKE geeft Nissan groen licht voor de komst van de tweede generatie. De nieuwste versie van de populaire Crossover wordt wederom geproduceerd in Sunderland. De Engelse fabriek ontvangt een kapitaalinjectie van 100 miljoen pond.

Met de komst van de nieuwe generatie JUKE is Nissan vastberaden om de leidinggevende positie in het Crossover-segment te versterken. De aangekondigde investering is ook goed nieuws voor de 34.000 medewerkers die ten minste tot 2020 zijn verzekerd van een baan.

De Nissan JUKE is de op één na bestverkochte Nissan in Europa. “Het unieke design van de JUKE is één van de redenen dat Nissan de onbetwiste leider is in het Crossover-segment. Als vijf aaneensluitende jaren zien we groei in de verkoopaantallen in Europa”, zegt Paul Willcox, topman bij Nissan Europa.

03-Nissan-Juke

CMF-B platform
Europese designers en ingenieurs dragen de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de nieuwe Nissan JUKE. Zij zorgen voor de perfecte afstemming van de wensen en behoeften van Europese klanten. De nieuwe JUKE is bovendien het eerste model op basis van het CMF-B platform. Common Module Family (CMF) is een modulair platform van de Alliantie Renault-Nissan.

09-Nissan-Juke

500.000 auto’s per jaar
Mede dankzij het succes van de Nissan JUKE produceert de fabriek in Sunderland al drie jaar lang meer dan 500.000 auto’s per jaar. Daarvan wordt 80 procent geëxporteerd naar 130 landen. Behalve de JUKE rollen ook de NOTE en de elektrische LEAF van de productieband in Sunderland. Later dit jaar start de productie van de Infiniti Q30. Daarmee is Nissan de grootste autobouwer in het Verenigd Koninkrijk.

07-Nissan-Juke

Meest betrouwbare compacte auto
Onlangs eindigde de Nissan JUKE nog als beste in zijn klasse in een betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power UK Vehicle Dependability Study (VDS). De onderzoekers richtten zich op het aantal mankementen gedurende de eerste drie jaar van de auto. Nissan eindigde bovendien als vierde in de lijst van meest betrouwbare automerken.

04-Nissan-Juke

One thought on “Nissan-fabriek wordt klaargestoomd voor nieuwe generatie JUKE

Geef een reactie