Skoda

SKODA-passie op de IAA in Frankfurt

ŠKODA’s vertegenwoordiging op de Frankfurt Motor Show (IAA) staat dit jaar in het teken van passie voor design en nieuwe modeluitvoeringen. Eén van de highlights op de IAA (17 t/m 27 september 2015) is de nieuwe ŠKODA Superb Combi, die voor het eerst te zien is op een internationale autoshow. Tevens kan het publiek in Frankfurt kennismaken met de nieuwe ŠKODA Superb SportLine en de ŠKODA Superb GreenLine – de zuinigste uitvoering van het nieuwe topmodel. De ŠKODA Rapid Monte Carlo en ŠKODA Rapid Spaceback debuteren eveneens op een publieksshow en benadrukken ŠKODA’s passie voor precisie, net als de krachtige ŠKODA Octavia RS 230 en ŠKODA Fabia R5 Combi showauto.
03-SKODA_Superb_Combi_2
Slechts enkele maanden na de succesvolle lancering van de nieuwe Superb hatchback presenteert ŠKODA de combiversie voor het eerst op een internationale autoshow. Net als de hatchback begeeft de ŠKODA Superb Combi zich op een nieuw, nog hoger niveau op het gebied van technologie en design. Op indrukwekkende wijze vertaalt hij het expressieve design van de Superb naar een dynamische, elegante combi voor de middenklasse. Met het innovatieve MQB-platform als basis biedt dit nieuwe model de meeste ruimte in zijn klasse, zowel in het interieur als in de bagageruimte (tot bijna 2.000 liter).
02-SKODA_Superb_Combi_1
Ook op het gebied van comfort is de ŠKODA Superb Combi grensverleggend. Een onderdeel dat daar speciale aandacht verdient, is het adaptieve chassiscontrolesysteem Dynamic Chassis Control (DCC), inclusief Driving Mode Select. Er zijn nieuwe airconditioningsystemen inclusief – voor het eerst – nieuwe drie-zone klimaatregeling, een elektrisch bediend panoramisch schuifdak, verwarmbare stoelen, een regen/licht sensor en een draadloos verwarmde voorruit inclusief verwarmde ruitensproeiers. De elektrische achterklep kan worden geopend via een voetbeweging onder de bumper. Nieuwe systemen maken in- en uitparkeren eenvoudiger dan ooit tevoren. Nog zo’n leuke feature zijn de paraplu’s die in beide voorportieren verborgen zitten.
05-SKODA_Superb_GreenLine
Geen compromissen; dat is het motto wanneer het op veiligheid aankomt. De nieuwe ŠKODA Superb Combi heeft daarom alle assistentiesystemen van de Superb hatchback overgenomen. Standaard betekent dat bijvoorbeeld Front Assist met City Emergency Brake, Multi-Collision Brake (geïntegreerd in het ESC), een elektronisch bandenspanning controlesysteem, een elektronisch sperdifferentieel (EDL) met de extra XDS+-functie en zeven airbags. Tot de optionele mogelijkheden behoren onder andere Adaptive Cruise Control, proactieve inzittendenbescherming (Crew Protect Assist), Lane Assist, Traffic Jam Assist, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert, Emergency Assist, vermoeidheidsherkenning (Driver Alert), Speedlimiter, verkeersbordherkenning (Travel Assist) en Hill-Hold Control. Eveneens beschikbaar zijn Smart Light Assist (continue groot-lichtfunctie), Light Assist en het Adaptive Frontlight System.

De ŠKODA Superb Combi noteert recordwaarden op het gebied van verbruik en emissies. Het nieuwe model scoort hierin tot 30 procent lager vergeleken met zijn voorganger, terwijl het motorvermogen tegelijkertijd tot 20 procent is toegenomen. Vierwielaandrijving is beschikbaar voor vier Superb-motoren.
06-SKODA_Rapid_Limo_Monte_Carlo
Sportief design – de nieuwe ŠKODA Superb SportLine
De nieuwe ŠKODA Superb SportLine, die in Frankfurt zijn wereldprimeur krijgt, onderscheidt zich door zijn sportieve verschijning. Zowel de hatchback- als Combi-uitvoering van de ŠKODA Superb SportLine heeft uiterlijk en in het interieur sportieve designaccenten, aangevuld met een complete uitrusting. Met uitzondering van de basis benzine- en dieselmotor is de ŠKODA Superb SportLine met alle huidige Superb-krachtbronnen te combineren. De meest opvallende features van de SportLine zijn de zwarte 18 of 19 inch lichtmetalen velgen, de donker getinte zijruiten achter, een extra getinte achterruit (SunSet) en het 15 mm lagere sportonderstel. Het interieur van de SportLine heeft een driespaaks sportstuur dat net als de versnellingspookknop is afgewerkt met leer, evenals sportstoelen met een exclusieve bekleding, aluminium pedalen en koolstofvezel sierelementen.
01-SKODA_Fabia_R5_Combi
Slechts 3,7 liter diesel op 100 km – de nieuwe ŠKODA Superb GreenLine
Ook op het gebied van milieu scoort de nieuwe Superb belangrijke punten. Dat geldt met name voor de nieuwe ŠKODA Superb GreenLine 1.6 TDI met 88 kW/120pk. Met een vastgesteld brandstofverbruik van slechts 3,7 l/100 km en 95 g/km aan CO2 (hatchback) is de ŠKODA Superb GreenLine 1.6 TDI 88 kW/120 pk qua verbruik de maatstaf in dit segment, zowel voor de hatchback als de Combi. Op een volle tank brandstof heeft de ‘groene’ uitvoering van ŠKODA’s nieuwe topmodel een maximum actieradius van 1.780 km. Deze zuinige prestaties zijn te danken aan aanpassingen aan de motor en versnellingsbak, lage-rolweerstandbanden en aerodynamische verbeteringen.

Sportief elegant – de nieuwe ŠKODA Rapid Monte Carlo
Voor de nieuwe ŠKODA Rapid Monte Carlo is eveneens een wereldprimeur weggelegd op de IAA. Dit model heeft een frisse look, een sportief interieur en de nieuwste opties. Het is het zesde model van ŠKODA in de Monte-Carlo-serie. Zwarte 16 of 17 inch lichtmetalen velgen en een zwarte afwerking voor de radiatorgrille-omlijsting, behuizing van de buitenspiegels, voor- en achterspoilers, dorpels en diffuser achter geven deze uitvoering nog meer ‘presence’ op de weg. Op de B-stijlen prijkt het Monte-Carlo-embleem. De achterste zijruiten zijn net als de achterruit en achterlichten donker getint (SunSet). Elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, xenon koplampen en donker getinte mistlampen maken deel uit van de standaarduitrusting. De sportieve looks komen ook in het interieur terug. Het driespaaks lederen sportstuur past naadloos bij de eveneens in leer gehulde versnellingspook en handremgreep, de sportstoelen en tal van andere designaccenten.
07-SKODA_Rapid_Spaceback_ScoutLine
Jong, avontuurlijk en compact – de nieuwe ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine
ŠKODA presenteert deze maand in Frankfurt voor het eerst op een autoshow een speciale uitvoering van haar compacte hatchback. De ŠKODA Rapid Spaceback ScoutLine vestigt de aandacht op zich met zwarte en zilveren spoilers, zwarte kunststofdelen rond de dorpels en wielkasten, zilverkleurige 16 of 17 inch lichtmetalen velgen en zilverkleurige buitenspiegels.

Echte power – de ŠKODA Octavia RS 230 en ŠKODA Fabia R5 Combi 
ŠKODA’s aanwezigheid op de IAA in Frankfurt wordt gecompleteerd door twee ‘masters of speed’: de ŠKODA Octavia RS 230 en ŠKODA Fabia R5 Combi. De ŠKODA Octavia RS 230 combineert een sportief design met moderne technologie en een indrukwekkend vermogen en is ŠKODA’s eerste model dat standaard vertrouwt op een elektronisch gestuurd sperdifferentieel voor extra dynamiek in bochten. De ‘230’ aanduiding verwijst naar het vermogen van deze RS special edition. Onder de motorkap ligt een 169 kW/230 pk sterke tweelitermotor. In combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak sprint de Octavia RS 230 in slechts 6,7 seconden vanuit stiltand naar de 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u, waarmee de Octavia RS 230 de snelste in serie geproduceerde Octavia ooit is.

Aanvullend presenteert de Tsjechische autofabrikant op de IAA tevens de ŠKODA Fabia R5 Combi. Deze combiversie van ŠKODA’s succesvolle rallyauto – de ŠKODA Fabia R5 – oogt sportief dankzij de opvallende groen-wit-zwarte bestickering en 18 inch lichtmetalen velgen. Het bredere chassis herbergt echte racetechnologie, waaronder de 1.6-liter turbomotor met 205 kW/279 pk.

One thought on “SKODA-passie op de IAA in Frankfurt

Geef een antwoord