Skoda

VIDEO: eerste details ŠKODA KODIAQ RS

ŠKODA laat alvast de eerste details zien van de ŠKODA KODIAQ RS, de krachtige SUV die begin oktober debuteert op de internationale autoshow van Parijs. In een video die ŠKODA vandaag heeft vrijgegeven zijn de full-LED-koplampen van de SUV te zien, evenals de Virtual Cockpit. Bovendien hint ŠKODA alvast naar de Dynamic Sound Boost-functie, die het sportieve karakter van de KODIAQ RS benadrukt met een diepe uitlaatsound.

De ŠKODA KODIAQ RS wordt aangedreven door de krachtigste dieselmotor die ŠKODA ooit in een productiemodel heeft gemonteerd (176 kW/240 pk). De eerste performance-SUV van het merk is standaard uitgerust met onder meer vierwielaandrijving, een adaptief onderstel en kristalachtige full-LED-koplampen. In de video draagt de ŠKODA KODIAQ RS de optionele metallic lak Race Blue, die voor het eerst op een ŠKODA-SUV te bestellen is.

Nieuwe Sport-layout voor virtual cockpit

Standaard op de KODIAQ RS is de Virtual Cockpit, het instelbare digitale instrumentenpaneel, speciaal voor de RS uitgevoerd in koolstofvezellook. Als vijfde ‘screen’ is Sport beschikbaar, waarbij de toerenteller en snelheidsmeter uitvergroot centraal in het digitale instrumentarium worden weergegeven.

De KODIAQ RS is het eerste ŠKODA-model ooit met Dynamic Sound Boost. Dit geavanceerde systeem gebruikt informatie van de boordelektronica en versterkt en varieert – afhankelijk van de gekozen rijmodus – het geluid van de motor. Het zorgt voor een indrukwekkende akoestische ervaring die het rijplezier in de ŠKODA KODIAQ RS nóg groter maakt.

De ŠKODA KODIAQ RS wordt begin oktober geïntroduceerd op de internationale autoshow van Parijs.

Geef een antwoord