Algemeen

De grootste storende factor tijdens het rijden volgens kinderen

Kinderen wordt vaak verweten dat ze een storende factor zijn tijdens autoritten, maar volgens een nieuw onderzoek van Ford in enkele grote Europese landen, creëren ouders onderweg minstens zoveel spanningen. Luisteren naar zingende ouders is de grootste ergernis van kinderen tijdens gezinsuitjes, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van Ford. Kinderen klagen ook over slecht gedrag van hun vaders en moeders, zoals schreeuwen naar andere weggebruikers, schelden en neuspeuteren.

Het onderzoek onder 2002 kinderen in heel Europa wijst uit dat 66 procent vindt dat hun ouders vervelend zijn tijdens autoritten; vaders en moeders proberen ze rustig te houden met snacks, tv-programma’s en films. Vaders krijgen te horen dat ze de beste bestuurder zijn, vooral van jongens. Ondanks alle snacks, smartphones en tablets is de meestvoorkomende reactie van kinderen tijdens saaie autoritten niet erg verrassend: “Zijn we er al?”

Children 8 Final small-03

Het Ford-onderzoek werd uitgevoerd om erachter te komen wat kinderen wel en niet leuk vinden aan reizen in de auto, en de verschillen per land lopen erg uiteen:
• Zingende ouders zijn het minst populair in het Verenigd Koninkrijk, waar 39 procent van de kinderen zich hier het meest aan stoort. Kinderen in Frankrijk, het enige land waar zingen niet de grootste ergernis is, klagen twee keer zo vaak dat hun ouders naar andere bestuurders schreeuwen.
• 61 procent van de kinderen in Europa onthulde dat hun ouders kwaad worden of “vieze woorden” gebruiken, waarbij Franse ouders boven aan de lijst staan (74 procent). Italië is het enige land waarin minder dan de helft van de ouders kwaad wordt (39 procent).
• De vraag: “Zijn we er al?” wanneer ze zich vervelen is de meestvoorkomende reactie (63 procent). Kinderen in het Verenigd Koninkrijk en Italië zijn eerder geneigd om hun ouders te vragen muziek op te zetten.

Children 8 Final small-02

Als het er om gaat dat kinderen zich goed gedragen, vertelt 26 procent van de kinderen dat hun ouders ze een smartphone geven om mee te spelen, en dat 20 procent een film of tv-programma mag kijken. Ouders in het Verenigd Koninkrijk zijn het meest geneigd om hun kinderen iets lekkers te geven (29 procent). En de braafste kinderen blijken in Duitsland te wonen, waar 38 procent van de kinderen beweert dat hun ouders hun gedrag in de auto nooit hoeven te corrigeren.

Children 8 Final small-01

Hoewel jongens en meisjes in alle landen hun vader de beste bestuurder vonden (61 procent), kregen Italiaanse vaders de grootste complimenten (67 procent), en ook Britse moeders waren erg populair (45 procent). Vooral in het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland vonden kinderen neuspeuteren de vervelendste gewoonte van hun ouders.

One thought on “De grootste storende factor tijdens het rijden volgens kinderen

Geef een reactie