Audi

Tweede editie Audi Tradition een groot succes

Stralend zonnig weer, prachtige auto’s en motorfietsen en een groot aantal bezoekers. Dat waren de elementen die de tweede editie van het evenement Audi Tradition op zondag 7 juni op het terrein van Audi-importeur Pon’s Automobielhandel tot een groot succes maakten. Het tweejaarlijkse evenement werd georganiseerd door de Nederlandse Audi-importeur in samenwerking met de Nederlandse clubs die zijn verenigd in de Audi Club International – Nederland.
audi

De talrijk aanwezige bezoekers konden genieten van een afwisselend programma, waarbij de rijke historie van Audi en zijn voorgangermerken centraal stonden, terwijl ook de actualiteit van het huidige Audi-modelprogramma niet werd vergeten. De Algemene Audi Club, de Audi Sport Club Nederland, de DKW Club Nederland en de NSU Club Nederland waren vertegenwoordigd met vele clubleden, die hun mooiste auto’s en motorfietsen naar Leusden hadden meegenomen. Dit zorgde op het ruime terrein voor een fraai overzicht van de historie van Audi en de voorgangermerken NSU, DKW en Auto Union, terwijl ook de merken Horch en Wanderer vertegenwoordigd waren. Audi Tradition 2015 werd officieel geopend door Gerard Jansen – directeur Audi bij Pon’s Automobielhandel – en Harry Broers, voorzitter van de ACI Nederland.

Bijzondere attracties
Als bijzondere attracties dienden enkele auto’s die niet vaak – of in sommige gevallen zelfs nog nooit – eerder in Nederland te zien waren. Uit de collectie van de Belgische Audi-importeur D’Ieteren kwamen de Wanderer ‘Stromlinie’, een exact nagebouwde replica van de wedstrijdauto’s uit het evenement ‘Luik-Rome-Luik’, en een Wanderer W25K. Ook een Horch 930, een NSU Brixner Spyder-competitieauto en een DKW Monza trokken de aandacht, naast uiteraard alle overige voertuigen die een prachtig tijdsbeeld vormden.

Verkoopstands en concours d’élégance
De genoemde clubs waren ook met eigen informatiestands present, terwijl enkele gespecialiseerde standhouders een ruime keuze aan Audi-automobilia verkochten, zaken die de harten van veel verzamelaars sneller deden kloppen. Een van de hoogtepunten van het programma was het concours d’élégance, waarin twaalf auto’s en vier tweewielers werden gepresenteerd en door een deskundige jury aan een oordeel werden onderworpen. Uiteindelijk kozen de juryleden de Audi 80 quattro van de gebroerders Sloterwijk als winnaar. De twee broers investeerden veel tijd, geld en moeite om de uit 1983 daterende auto weer geheel in zijn oorspronkelijke staat te herstellen en het resultaat mag er zijn! Ook technische workshops, films en demonstratieritten met moderne Audi’s behoorden tot het programma. Aan het einde van de dag keken alle betrokkenen terug op een bijzonder geslaagd evenement. Liefhebbers mogen zich nu al verheugen op de volgende editie van Audi Tradition, die over twee jaar plaatsvindt.

One thought on “Tweede editie Audi Tradition een groot succes

Geef een antwoord