Audi
Audi

Audi Tradition komt naar je toe deze zomer

Audi Tradition maakt zich op voor een enerverende klassiekerkalender 2017. Dit jaar kunnen autoliefhebbers tijdens meer dan twintig internationale evenementen genieten van historische Audi’s. Hoogtepunt is het Goodwood Festival of Speed, waar Walter Röhrl achter het stuur van zijn Audi Sport quattro S1 Pikes Peak kruipt.

Tijdens het Goodwood Festival of Speed zullen de harten van rallyfans sneller gaan kloppen. De zeventigjarige Walter Röhrl, winnaar van het WK Rally in 1980 en 1982, bestuurt er de Audi Sport quattro S1 waarmee hij in 1987 de beroemde Pikes Peak-heuvelklim won.

Audi

Mountain King
De Auto Union Type C komt dit jaar in actie tijdens twee evenementen: de Großglockner Grand Prix (21 – 24 september) en de Classic Days bij het Schloss Dyck (4 – 6 augustus). Voormalig Formule 1-coureur Hans-Joachim Stuck rijdt tijdens de Großglockner Grand Prix met de Type C waarmee zijn vader, Hans ‘The Mountain King’ Stuck, de race in de jaren dertig won.

Verder neemt Audi Tradition klassieke Audi’s mee naar de Bodensee Klassik (4 – 6 mei), Sachsen Classic (17 – 19 augustus), Kitzbüheler Alpenrallye (7 – 10 juni), Schloss Bensberg Supersport Classics (1 – 3 juli) en de Italiaanse Gran Premio Nuvolari (14 – 17 september). De Danube Classic (22 – 24 juni) en Heidelberg Historic (13 – 15 juli) staan dit jaar vooral in het teken van NSU en op de Sachsenring Classic draait het vooral om klassieke motorfietsen. Audi Tradition leidt het jaar uit met een verzamelmarkt voor modelauto’s op 3 december in het Audi Forum in Ingolstadt.

Geef een reactie