Audi

Nieuwe transportlocomotieven voor Audi

Audi heeft bij zijn fabriek in Ingolstadt nieuwe transportlocomotieven in gebruik genomen. Het belangrijkste kenmerk van de 1.000 pk sterke geweldenaars is de milieuvriendelijke hybride-aandrijving.

Audi streeft naast duurzame mobiliteit ook naar duurzame logistiek. De nieuwe hybride locomotieven sluiten daar perfect bij aan. Vergeleken met hun voorgangers verbruiken de locs van Alstom minder energie en stoten ze minder schadelijke stoffen uit. In combinatie met de nieuwste ondersteltechniek zetten de plug-in hybrides nieuwe standaarden op het gebied van rangeermogelijkheden en railtransport.

Emissievrij als het nodig is
De nieuwe locomotieven kunnen gedurende circa twee uur in elektrische modus functioneren. Daarvan wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt als ze in fabrieksgebouwen rijden. Tijdens pauzes wordt de batterij opgeladen met CO2-neutrale elektriciteit. Tijdens de diensten wordt hij geladen door de dieselmotor van de loc. De hybride locomotieven zijn aanzienlijk stiller dan conventionele exemplaren en bovendien is hun CO2-uitstoot 50% lager. Bij Audi leidt dat tot een vermindering van de CO2-uitstoot van 60 ton per jaar. De ingebruikname van de locomotieven is een nieuwe stap op weg naar de CO2-neutrale Audi-fabrieken.

18 kilometer spoor
Op het Audi fabrieksterrein in Ingolstadt ligt 18 kilometer spoor. Elke dag komen er voor Audi 15 goederentreinen aan op het station Ingolstadt Noord. Hun vracht bestaat uit onderdelen, motoren, transmissies en Audi’s uit andere fabrieken die klaar zijn voor aflevering. In Ingolstadt werken 17 machinisten. Elke locomotief voert elke dag circa 75 rangeerbewegingen uit en wordt per jaar zo’n 3.800 uur ingezet.

One thought on “Nieuwe transportlocomotieven voor Audi

Geef een antwoord