Seat

Nieuwe motoren, nog meer comfort en innovatieve connectiviteitsfeatures voor SEAT Ibiza

VISTADIFERENTSEAT lanceert de volgende generatie Ibiza met nieuwe motoren, individuele uitrustingsopties, extra veiligheidssystemen en een serie innovatieve connectiviteit- en infotainmentsystemen. De nieuwe technologie tilt het comfort en de kwaliteitsbeleving van de Ibiza 3-deurs SC, 5-deurs en ST stationwagon naar een nog hoger niveau, mede dankzij de look and feel van het gerestylde interieur.

Nieuwe benzine- en dieselmotoren
De SEAT Ibiza is al ruim 30 jaar een groot succes, met meer dan vijf miljoen exemplaren ‘to date’. Anno 2015 introduceert SEAT voor de Ibiza een compleet nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren. Alle voldoen ze nu aan de strenge EU6-normen, zijn voorzien van start-stoptechnologie en vallen voor zakelijke rijders in de fiscaal gunstige 20% bijtellingcategorie. De basis benzinemotor is een MPI driecilinder met een inhoud van 1.0 liter. Deze levert een vermogen van 55 kW/75 pk met natuurlijke aanzuiging en 70 kW/95 pk of 81 kW/110 pk in combinatie met de EcoTSI turbocharger. Met een maximaal koppel van 160 (95pk) of zelfs 200 Nm (110pk) heeft de 1.0 EcoTSI een indrukwekkend voortstuwend vermogen. De 1.4 EcoTSI is een geavanceerde krachtbron met actief cilindermanagement en volgt later dit jaar. Zijn vermogen van 110 kW/150 pk en koppel van 250 Nm garanderen een hoog niveau aan rijplezier, terwijl de cilinderuitschakeling bij deellast zorgt voor een vastgesteld, beperkt brandstofverbruik van 4,8 liter in de standaard cyclus. Op dieselgebied krijgt de Ibiza een nieuwe generatie 1.4 TDI turbodiesels met vermogens van 66 kW/90 pk tot 77 kW/105 pk.

Maximale efficiency
Alle driecilinder units noteren uitstekende verbruiks- en emissiecijfers. Een voorbeeld is de 1.0 EcoTSI met 70 kW/95 pk en een vastgesteld gemiddeld verbruik van slechts 4,2 liter per 100 kilometer dat overeenkomt met een CO2-emissie van 97 gram per kilometer. De 1.4 TDI-motoren, met 66 kW/90 pk of 77 kW/105 pk, verbruiken volgens het vastgestelde gemiddelde niet meer dan 3,5 liter.

Rijplezier met meer comfort
De vernieuwde Ibiza is verder verfijnd met een bijzonder gevoelig elektrisch stuursysteem. De rijdynamiek en de handling zijn verder verbeterd door schokdempers, vering en stabilisatoren die compleet herzien zijn. Met behulp van het optionele Upgrade Drive kan de rijkarakteristiek naar wens worden aangepast. De Comfort/Sport-schakelaar beïnvloedt ook de intensiteit van de stuurbekrachtiging.

Nieuwe veiligheidssystemen
Een ander onderscheidend element van de vernieuwde SEAT Ibiza is de keur aan rijassistentiesystemen.
Het nieuwe waarschuwingssysteem tegen vermoeidheid herkent afnemende concentratie bij de bestuurder op basis van stuurkarakteristieken en zorgt voor een tijdige alarmering. Een ander nieuw veiligheidssysteem bestaat uit het multi-collision remsysteem. Na een ernstige botsing vertraagt het automatisch het voertuig om de resterende kinetische energie kwijt te raken. Wanneer bij de eerste botsing de airbag ontplooid is, wordt er door het elektronisch stabiliteitsprogramma ingegrepen en geremd, terwijl de waarschuwingslichten automatisch gaan knipperen.

seat ibiza 2015Bij de tijd
Het uiterlijke design van de 5-deurs Ibiza, de 3-deurs Ibiza SC en de Ibiza ST stationwagon is nog altijd volledig bij de tijd. Modificaties zijn daarom beperkt gebleven tot nieuwe koplampen met LED dagrijverlichting, gerestylde 16 en 17 inch wielen en de nieuwe lakken Moonstone Grey en Chilli Red.

Interieur- en infotainment-upgrade
Het nieuw ontworpen instrumentenpaneel in de SEAT Ibiza 2015 zorgt voor meer hoogkwalitatieve look and feel, dankzij de ergonomische plaatsing van de bedieningselementen en de soft-touch afwerking. In de vernieuwde Ibiza maakt SEAT gebruik van de tweede generatie Easy Connect infotainmentsystemen. Met behulp van nieuwe connectiviteitsmogelijkheden kan een smartphone eenvoudig worden geïntegreerd met het infotainmentsysteem van de auto. Via een USB-kabel wordt de telefoon gekoppeld en met de software van MirrorLink, Apple CarPlay of Google Android Auto kunnen mobiele-telefoonfuncties en een brede reeks aan apps veilig gebruikt worden via het 6,5 inch kleurentouchscreen. SEAT heeft tevens zijn eigen app voor MirrorLink ontwikkeld, de zogenaamde SEAT DriveApp. Hiermee is het onder andere mogelijk om de indeling van het infotainmentscherm te personaliseren en uitgebreide routeinformatie weer te geven.

De infotainmentsystemen van de laatste generatie met touchscreen-bediening en geïntegreerd Navi System kan DAB digitale radio ontvangen en muziek afspelen van een iPod of smartphone via een USB-poort of Bluetooth-profiel. Het Navi System beschikt tevens over stembediening en biedt de mogelijkheid om de smartphone te integreren via de software van MirrorLink, Apple CarPlay of Google Android Auto. Voor een nog rijker geluid is er ook het nieuwe Upgrade Sound. Zes speakers, subwoofer achterin, een extra versterker en individuele afstelopties in het geluidsmenu zorgen voor een uitstekende audiokwaliteit.

Aantrekkelijke introductiemodellen
SEAT geeft de introductie van de nieuwe Ibiza-familie extra glans door naast de drie vaste uitvoeringen nog eens twee aantrekkelijke, zeer complete introductieversies te lanceren. De eerste is de Ibiza Style Connect, die zoals de naam al doet vermoeden maximaal inzet op connectiviteit. Standaard zijn bijvoorbeeld het geïntegreerde Media system Navi met 6,5 inch touchscreen in kleur en nieuwe connectiviteitsmogelijkheden dankzij MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto. Andere highlights van de Style Connect zijn airco, hill hold control, cruise control, vermoeidheidsherkenning,15 inch lichtmetalen velgen, LED dagrijverlichting en LED achterlichten, een licht- en regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren achter, een middenarmsteun vóór, mistlampen vóór en een multifunctioneel lederen stuurwiel.

Absoluut topmodel
De nieuwe Ibiza FR Connect vormt in alles de overtreffende trap en is het nieuwe topmodel binnen het Ibiza-programma. Met de Style Connect als basis krijgt de FR Connect aanvullend:
• FR in- en exterieur met sportief gestylde bumpers en diffusor aan de achterzijde
• verwarmbare sportstoelen vóór
• rode stiksels in stuurwiel en interieurbekleding
• sportonderstel
• 16 inch velgen
• Bi-xenon koplampen met LED dagrijverlichting
• Climatronic volautomatische airco
• parkeersensoren vóór en achter
• LED Ambient-verlichting in het interieur
• donker getinte ruiten achter
• DAB+ radio (digitale radio)
• elektrische ramen achter

Persoonlijke smaak
Op basis van deze vastomlijnde uitvoeringen biedt SEAT Ibiza-kopers tal van mogelijkheden om hun auto verder naar eigen wens op smaak te brengen. Dat kan bijvoorbeeld via de beschikbare Colour Lines en Interior Lines, maar ook via de diverse ‘Upgrade’ themapakketten. De Color Lines en Interior Lines voorzien in een uitgebreide reeks afwerkingselementen in een contrasterende kleur. Een karakteristiek element zijn bijvoorbeeld de tweekleurige 16 of 17 inch lichtmetalen velgen. Met drie carrosserievormen, vijf uitrustingsniveaus, de Color Lines en een breed aanbod aan motoren en opties voldoet de nieuwe SEAT Ibiza aan de individuele wensen van een grote groep automobilisten.

One thought on “Nieuwe motoren, nog meer comfort en innovatieve connectiviteitsfeatures voor SEAT Ibiza

Geef een reactie