Audi

Vijf Euro NCAP-sterren voor Audi A3 Sportback e-tron

Audi A3 e-tronDe Audi A3 Sportback e-tron heeft bij de veiligheidsbeoordeling door Euro NCAP de hoogst mogelijke score van vijf sterren behaald. De A3 met innovatieve plug-in hybride technologie kreeg bovendien Euro NCAP Advcanced-prijzen voor Audi pre sense basic en multicollision brake.

Crashtests zijn een belangrijk onderdeel van de Euro NCAP-veiligheidsbeproeving. Bij aanrijdingen van voren, opzij en van achteren bleek de A3 Sportback e-tron zijn inzittenden (zowel volwassenen als kinderen) uitstekend te beschermen. Ook op het gebied van voetgangersbescherming scoorde de A3 Sportback zeer goed.

Assistentiesystemen: twee Advanced-prijzen
Dit jaar is Euro NCAP gestart met het testen van assistentiesystemen. De Audi A3 Sportback e-tron kreeg liefst twee Euro NCAP Advanced Awards – onderscheidingen voor nieuwe technologieën die de veiligheid van inzittenden en andere weggebruikers aantoonbaar vergroten. De eerste was voor het ‘vooruitziende’ passieve-veiligheidsysteem Audi pre sense basic – een systeem dat anticipeert op een mogelijke noodsituatie en de auto ‘voorbereidt’ op een naderende aanrijding (door ondermeer de alarmlichten in te schakelen, indien nodig de ramen te sluiten en de veiligheidsgordels aan te spannen). De tweede Advanced Award is voor Audi’s multicollision brake. Dit remassistentiesysteem zal na een ongeval autonoom een remactie inzetten om het risico op vervolgaanrijdingen te verminderen.

Ook Audi pre sense front (een systeem dat de bestuurder waarschuwt voor en actief de auto afremt ter voorkoming van een aanrijding) en Audi active lane assist (rijbaanassistentie) voldeden aan de hoogste eisen.

Geef een antwoord