Opel

Opel ADAM ROCKS S steelt de show in Amsterdam

Opel-AutoRai-293798Showtime voor de Opel ADAM ROCKS S op de AutoRAI in Amsterdam: Opels sportieve compact-crossover ging vorige week in wereldpremière, op de openingsdag van de beurs. De autofabrikant uit Rüsselsheim stelt ook een aantal andere nationale premières voor: de nieuwe mobiliteits- en serviceassistent Opel OnStar en de nieuwe modellen KARL en Corsa OPC.

“Al deze nieuwe en innovatieve producten tonen nog maar eens dat Opel een voorloper is wat betreft trendsettende technologieën en aantrekkelijke modellen tegen betaalbare prijzen,” zegt Peter Christian Küspert, Vicepresident Sales & Aftersales van de Opel Group, tijdens de persconferentie op de Opel-stand (Hall 1, stand 01.200). “Wij willen het imago van Opel als aantrekkelijk, benaderbaar en Duits merk versterken. De ADAM ROCKS S is het beste voorbeeld van een aantrekkelijke auto met moderne, technologische innovaties en Duitse kwaliteit.”

Alles behalve schattig: Opel ADAM ROCKS S
Met zijn stoere verschijning en 110 kW/150 pk krachtige 1.4 Turbo-motor spreekt de nieuwe 3,75 meter lange ADAM ROCKS S vooral klanten aan die een sportieve, avontuurlijke rit willen combineren met stoer design en een 4×4-look. De motor levert 220 Nm koppel en wordt gecombineerd met een kort schakelende zesversnellingsbak. De compact-crossover bereikt 100 km/u in 8,5 seconden en versnelt van 80 tot 120 km/u in slechts 7,9 seconden. De maximumsnelheid bedraagt 210 km/u. Rijplezier verzekerd met het 15 mm verlaagde sportchassis, de directe, sportieve besturing en het krachtige remsysteem met ESP dat kan worden gedeactiveerd. Toch neemt Opels nieuwe sportieve auto genoegen met 5,9 liter brandstof per 100 km en stoot hij 139 g/km CO2 uit in de gecombineerde cyclus.

Opel stelt nog een topatleet voor in Amsterdam. De nieuwe Corsa OPC maakt indruk met zijn krachtige turbomotor die maar liefst 152 kW/207 pk en 280 Nm koppel levert. Het sportieve topmodel binnen het Corsa-gamma haalt 100 km/u in slechts 6,8 seconden en bereikt een maximumsnelheid van 230 km/u (7,5 l/100 km en 174 g/km CO2 in de gecombineerde cyclus).

Karaktervol – Opel KARL
“Een karaktervolle auto die zowel het hart als het hoofd voor zich wint. Ideaal voor prijsbewuste klanten die dagelijkse bruikbaarheid willen combineren met comfort en moderne technologieën.” Zo stelde Peter Christian Küspert de nieuwe Opel KARL voor tijdens zijn première in Amsterdam. Slimme kopers kunnen amper meer waar voor hun geld krijgen: citymodus met extra stuurbekrachtiging, stuurverwarming en rijhulpsystemen zoals een parkeerassistent, cruise control met snelheidsbegrenzer, bochtverlichting en rijstrookassistent. Op die manier zijn de technologieën van Opel uit de hogere autosegmenten ook bereikbaar voor iedereen die shopt in het segment van compacte auto’s. “Of zoals wij het zeggen: hightech voor iedereen!”, zegt Küspert om de voordelen van het nieuwe model bondig samen te vatten. “Met de KARL, de ADAM en de Corsa hebben we het sterkste aanbod compacte auto’s ooit en het jongste gamma van de markt.”

De Vicepresident Sales & Aftersales van Opel stelde ook de nieuwe mobiliteits- en serviceassistent Opel OnStar voor aan het Nederlandse publiek. “Opel OnStar maakt van uw auto een krachtige, mobiele wifi-hotspot. Maar dat is nog niet alles: Opel OnStar is meer dan entertainment. Het systeem staat altijd klaar in geval van nood en kan levens redden,” aldus Küspert. Met de Europese marktintroductie vanaf augustus zet Opel een stap vooruit in voertuigconnectiviteit en versterkt het merk zijn voortrekkersrol in baanbrekende technologische vernieuwingen.

De klanten weten die inspanningen te waarderen. Peter Christian Küspert: “In 2014 én in het eerste kwartaal van 2015 bereikten we de vierde positie in de totale Nederlandse automarkt. In het eerste kwartaal konden wij ons marktaandeel hier verhogen tot 5,77 procent bij de personenauto’s en tot 7,6 procent in het segment van bedrijfswagens. In de totale markt steeg Opels marktaandeel van 5,91% tot 6,07%. Deze cijfers versterken Opels positieve resultaten in heel Europa, zowel in het gehele vorige jaar als in het eerste kwartaal van 2015.”

One thought on “Opel ADAM ROCKS S steelt de show in Amsterdam

Geef een antwoord