Audi

e-tron offensief van Audi op autoshow Shanghai

Audi Q7 e-tron 2.0 TFSI quattroAudi presenteert op de autotentoonstelling van Shanghai twee nieuwe plug-in hybride-modellen: de Audi Q7 e-tron 2.0 TFSI quattro en de Audi A6 L e-tron. De twee auto’s zijn speciaal voor de Chinese en andere Aziatische markten ontwikkeld. In Shanghai debuteert tevens de Audi prologue allroad concept car.

Audi is het meest succesvolle premiummerk in China. Met de introductie van twee nieuwe plug-in hybride-modellen speelt Audi gericht in op lokale wensen en eisen. In de Audi Q7 e-tron 2.0 TFSI quattro werkt een viercilinder benzinemotor samen met een elektromotor. Dit samenspel verloopt zeer efficiënt: het gemiddelde verbruik bedraagt 2,5 l/100 km. Het lithium-ion accupakket maakt een elektrische, lokaal emissievrije actieradius van 53 km mogelijk. De totale actieradius komt op ruim 1.000 km. De Q7 e-tron 2.0 TFSI komt in 2016 in drie landen op de markt: naast China ook in Singapore en Japan.

Alleen voor China: Audi A6 L e-tron
De A6 L e-tron met verlengde wielbasis arriveert eveneens in 2016 – uitsluitend in China. Zijn plug-in hybride-aandrijflijn met 2.0 TFSI, een elektromotor en een lithium-ion-batterij heeft een systeemvermogen van 180 kW/245 pk en een koppel van 500 Nm. De aandrijfkracht gaat via een achttraps tiptronic-transmissie naar de voorwielen. Het gemiddelde verbruik bedraagt volgens de officiële Chinese testcyclus 2,2 l/100 km.

Vooruitblikken
Op de autotentoonstelling van Shanghai staat ook de Audi prologue allroad in de spotlights. De concept car voegt Audi allroad-accenten zoals extra bodemvrijheid toe aan het design van de prologue Avant. Bovendien is het studiemodel met quattro vierwielaandrijving ook een plug-in hybride. Het samenspel van de 4.0 V8 TFSI-krachtbron en een elektromotor leidt tot een systeemvermogen van maar liefst 540 kW/734 pk. Op het gebied van connectiviteit geeft de Audi prologue allroad diverse hints voor toekomstige toepassingen.

Geef een reactie