Audi Autosport

Audi-coureur Ekström met sterke inhaalrace in Zandvoort

audi raceenVoor 31.000 toeschouwers (gedurende het weekeinde) heeft Audi in Zandvoort de eerste twee plaatsen in het DTM-rijderskampioenschap en de leiding in het DTM-merkenklassement verdedigd. Man van de race voor Audi was op zondag Mattias Ekström, die met de Red Bull Audi RS 5 DTM van het Audi Sport Team Abt Sportsline een glansrijke inhaalrace liet zien.

Na het teleurstellende resultaat op zaterdag liet de tweevoudig DTM-kampioen de afstelling van zijn Audi RS 5 DTM voor de tweede race op zondag volledig ombouwen. Vanwege een defect aan de kabelboom kon hij echter in de warm-up geen enkele ronde rijden en moest vervolgens genoegen nemen met de 16e startplaats. In de race had hij echter één van de snelste auto’s in het veld, maakte in totaal negen posities goed en scoorde zes waardevolle punten.

“Vandaag was ik heel tevreden met mijn auto”, aldus de Zweed. “Ik had spannende duels met Pascal (Wehrlein) en Christian (Vietoris), waarbij ik veel plezier beleefde. Het is goed dat ik mijn achterstand in het kampioenschap heb kunnen verkleinen en dat we bij de volgende twee races in Spielberg met minder gewicht kunnen rijden.”

Adrien Tambay behaalde zijn eerste punten van het seizoen. De Fransman wist met zijn Playboy Audi RS 5 DTM in de slotfase Gary Paffett in diens Mercedes-Benz achter zich te houden en kwam als negende over de eindstreep. Mike Rockenfeller eindigde met de Schaeffler Audi RS 5 DTM van het Audi Sport Team Phoenix vlak achter Paffett op de elfde plaats. De DTM-kampioen van 2013 liet vanaf de 19e startplaats een vergelijkbare inhaalrace als die van Ekström zien.

Teleurstellend verliep de race voor Miguel Molina en Jamie Green. Molina verdedigde met zijn Teufel Audi RS 5 DTM bij de start de vijfde plaats en kon lange tijd de aansluiting met de lichtere BMW’s voor hem vasthouden. In de hectische fase na de verplichte pitstops werd de Spanjaard door andere rijders hard aangevallen en viel met een beschadigde auto terug naar de twaalfde plaats. Jamie Green scoorde als 13e met de Hoffmann Group Audi RS 5 DTM van het Audi Sport Team Rosberg geen punten. Daardoor slinkt de voorsprong van de leider in het kampioenschap op Mattias Ekström en Pascal Wehrlein tot vijf punten.

Timo Scheider reed met de AUTO TEST Audi RS 5 DTM van de 22e startplaats naar de 15e positie. Nico Müller (Audi Financial Services Audi RS 5 DTM) en Edoardo Mortara (Castrol EDGE Audi RS 5 DTM) moesten na aanrijdingen met concurrenten voortijdig de strijd staken.

“Dit was voor ons een heel lastig weekeinde”, zei Dieter Gass, hoofd DTM bij Audi Sport. “Het performancegewicht heeft zeker zijn invloed gehad, vooral in de kwalificatie. Positief is dat we in de tweede race op zondag een duidelijk betere prestatie hebben geleverd dan op zaterdag en dat we nog steeds aan de leiding staan in het rijders- en merkenkampioenschap. Op de Red Bull Ring is de situatie met de gewichten nu weer aanmerkelijk meer uitgebalanceerd. We zullen er alles aan doen om daar weer om de overwinning te kunnen strijden.”

De Red Bull Ring in Spielberg (Oostenrijk) is op 1 en 2 augustus de plaats van handeling voor de volgende twee DTM-races.

One thought on “Audi-coureur Ekström met sterke inhaalrace in Zandvoort

Geef een antwoord