Opel Insignia
Opel

Opel Insignia rijdt 2.111 km op één tank diesel La

De Zwitser Felix Egolf, bekend als onafhankelijk zuinigheidsexpert, heeft met een Opel Insignia een afstand van maar liefst 2.111 kilometer afgelegd op één volle tank brandstof. Hij reed van Luzern via het Opel-hoofdkantoor in Rüsselsheim naar Cuxhaven aan de Noordzee en via Hannover en Kassel naar Zürich.

Egolf reed in een standaard Opel Insignia met een 100 kW (136 pk) sterke 1.6 CDTI ecoFLEX-dieselmotor met handbediende zesversnellingsbak. Volgens de officiële verbruikstest (NEDC) verbruikt deze versie 3,9 tot 3,8 l/100 km (104 tot 99 gram CO2/km), afhankelijk van de gereden uitvoering. Egolf liet over de gehele afstand een gemiddeld dieselverbruik van slechts 3,46 l/100 km noteren, zo’n 10 procent minder dan de fabrieksopgave.

“Ik wilde de 2.000 kilometer-barrière al enige tijd doorbreken, maar ik kon de juiste auto niet vinden”, aldus Egolf na zijn geslaagde recordpoging. “De Opel Insignia bleek de ideale auto. Mede dankzij de Continental Eco Contact 5-banden met een lage rolweerstand en de uitstekende aerodynamica van de Insignia (Cw-waarde 0,26) lukte het om met zeventig liter diesel maar liefst 2.111 kilometer af te leggen. Het toont aan dat je met een bewuste rijstijl in staat kunt zijn om de officiële verbruikscijfers te halen.”

One thought on “Opel Insignia rijdt 2.111 km op één tank diesel La

Geef een antwoord