Hyundai

Hyundai i40 vernieuwd

Hyundai i40Hyundai heeft de Hyundai i40 op een flink aantal punten vernieuwd en verfijnd voor 2015. Het aanbod motoren is vergroot en de verbruikscijfers zijn verder verlaagd. De Hyundai i40 1.7 CRDi Wagon komt daardoor in aanmerking voor 20 procent bijtelling. Ook biedt Hyundai nieuwe features voor comfort en veiligheid.

Van de Hyundai i40 zijn sinds de introductie in 2011 in Europa meer dan 100.000 exemplaren verkocht, wat goed is voor 5 procent marktaandeel in het D-segment. Op basis van feedback van berijders heeft Hyundai de i40 vernieuwd om hem nog competitiever te maken. In de vernieuwde Hyundai i40 komen vier Hyundai-uitgangspunten sterk uit de verf: styling, efficiency, praktisch gebruiksgemak en prestaties.

Het nieuwe familiegezicht van Hyundai is doorgetrokken in de Hyundai i40, wat blijkt uit de hexagonale grille. Het is een evolutie van het Fluidic Sculpture Design, waarvoor de Hyundai i40 als een van de eerste modellen de loper uitrolde. Ook de voorbumper met geïntegreerde LED-mistlampen is nieuw, tevens is het ontwerp van de koplampen en achterlichtunits aangepast om de auto een nog strakker en stijlvoller uiterlijk te bezorgen.

Interieur
In het interieur zijn nieuwe materialen van hoge kwaliteit toegepast. De ruimte is gebleven. De hoofdruimte achterin (990 mm) behoort nog altijd tot de beste in deze klasse. Ook de bagageruimte is fors. Bij de Wagon bedraagt die 553 liter en bij de Sedan 525 liter. Met de achterbank volledig neergeklapt ontstaat in de Wagon zelfs een volume van 1.719 liter. Heel handig is de Smart Power Tailgate; een automatisch opende achterklep als de bestuurder met de sleutel op zak de Hyundai i40 nadert.

Meer efficiency
Voor de vernieuwde Hyundai i40 is te kiezen uit twee dieselmotoren en een benzinemotor, die allemaal beantwoorden aan de Euro6-emissienorm, met vermogens tussen 85 kW (115 pk). Verbruik en CO2-emissie zijn dankzij gedetailleerde technische aanpassingen verlaagd. De efficiency is vergroot, waardoor de Hyundai i40 1.7 CRDi ook als Wagon in aanmerking komt voor 20 procent bijtelling. De Hyundai i40 is er al voor netto € 220,- bijtelling per maand en daarmee behoort de Hyundai i40 tot een van de voordeligste in zijn klasse.

De krachtigste Hyundai i40 1.7 CRDi-versie met een vermogen van 104 kW (141 pk) is bovendien leverbaar met de nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling. De Blue-uitvoeringen van de Hyundai i40 zijn voorzien van Integrated Stop & Go (ISG), Alternator Management System (AMS) en een ‘active front flap’ achter de grille om verbruik en uitstoot te reduceren.

Hyundai levert de i40 daarnaast met een 1.6-liter GDI-benzinemotor. Het vermogen van deze krachtbron bedraagt 99 kW (135 pk).

Meer comfort en aangescherpte wegligging
De Hyundai i40 is nu voorzien van Advanced Traction Cornering Control (ATCC). Dit systeem draagt bij aan een stabiele wegligging in bochten en aan een verbeterde handling.

De lijst actieve en passieve veiligheidssystemen is verder uitgebreid. Het Lane Keeping Assist System was al leverbaar. Ook komt de nieuwste versie van Hyundai’s navigatiesysteem beschikbaar voor de Hyundai i40, met een 7-inch touchscreen en een verbeterde grafische lay-out. Ook het beeld van de achteruitrijcamera wordt op dit scherm weergegeven. De vernieuwde Hyundai i40 is verder leverbaar met stuurverwarming en met keuze uit twee audiosystemen. Het meest uitgebreide systeem ontvangt DAB+ digitale radio.

One thought on “Hyundai i40 vernieuwd

Geef een antwoord