Suzuki

Vernieuwde Suzuki Swift zuiniger en schoner

Met de betrouwbaarheid van de Suzuki Swift zit het wel snor. Volgens de Consumentenbond is het met rapportcijfer 9,1 immers de betrouwbaarste auto in zijn klasse. Diezelfde Swift is nu vernieuwd en vooral zuiniger en schoner geworden.

suzuki swift 2014

Het uiterlijk van de Swift is opgefrist en daarbij vallen op het eerste oog vooral de LED-verlichting, de knipperlichten in de spiegels, de sideskirts en de nieuwe velgen op. Het belangrijkste nieuws bevindt zich echter onder de motorkap, waar een geheel nieuwe generatie motoren zijn opwachting maakt. Met de zg. DualJet technologie wordt de compressieverhouding verhoogd; toepassing van o.a. dubbele injectoren draagt er voor zorg dat de beneveling van de verbrandingsruimte beter en sneller verloopt en er bovendien minder brandstof dient te worden ingespoten. Gevolg is dat de prestaties (66kW/90pk bij 6.000 t.p.m. en 120 Nm bij 4.400 t.p.m.) vrijwel gelijk zijn gebleven, maar dat de Swift maar liefst 12% schoner en zelfs 14% zuiniger is geworden! Optimale veiligheid wordt gegarandeerd door de maximale score van 5 sterren in EuroNCAP. Op de Swift is ook Suzuki’s geavanceerde 4WD systeem AllGrip leverbaar en dat levert optimale grip onder alle omstandigheden.

De Swift is voortaan ook leverbaar met een krachtige, maar zeer soepele 1.3 dieselmotor. Deze stille krachtbron levert 55kW/75 bij 4.000 t.p.m. en 190 Nm bij 1.750 t.p.m. en de CO2 uitstoot bedraagt slechts 98 g/km.

De vernieuwde Swift is per direct leverbaar in liefst 10 moderne kleuren, waarvan 4 in combinatie met een hip wit dak en witte spiegelkappen. De prijzen beginnen al bij € 13.999,= incl. BTW en BPM. Het bijtellingspercentage van zowel de benzine- als dieselversies bedraagt 20% (handgeschakeld 2WD).

Geef een reactie