Ford

Ford viert 50 jaar Mustang op Circuit Park Zandvoort met grootste Nederlandse bijeenkomst ooit

GoFurther-Mustang_17Hij geldt als één der meest iconische auto’s ter wereld, en sinds dit jaar is hij tevens het nieuwste lid van de zeer exclusieve club van auto´s die 50 jaar onafgebroken zijn geproduceerd, de Ford Mustang. Gedurende de afgelopen 5 decennia heeft deze sportauto wereldwijd een enorme fanbase opgebouwd, waaronder meer dan 5 miljoen fans op Facebook, de meeste van welke andere auto ook. Mustang is synoniem voor de ultieme Amerikaanse sportwagen die bij uitstek geschikt is voor dagelijks gebruik en tevens een uiting is van ´joy for life´. Sinds zijn introductie in 1964 zijn er al meer dan 9.000.000 exemplaren verkocht.

Het 50-jarige jubileum van de Mustang wordt dit jaar wereldwijd gevierd en ook in Nederland zal dit heuglijke feit niet onopgemerkt voorbij gaan. Integendeel, want op 7 september a.s. organiseert Team Mustang Center Nederland (TMCN) de grootste Mustang-bijeenkomst op Hollandse bodem ooit. Ford Nederland maakt van de gelegenheid gebruik om op die dag voor het eerst de nieuwe Ford Mustang aan het Nederlandse publiek voor te stellen.

FordMustang-GoFurther2013_03Als geen enkele andere auto is de Ford Mustang een ware ster op het witte doek. Zo was de Mustang te zien in James Bond’s ‘Goldfinger’ en Steve McQueen’s ‘Bullitt’, en recentelijk nog in ‘Need for Speed’. In totaal verscheen de Ford Mustang tot nu toe in ruim 3.000 films en TV shows.

Ook al is de Mustang nooit officieel in Europa verkocht, toch staat hij volgens Autoscout24 op de eerste plaats op de lijst van meest geliefde klassiekers. In Nederland alleen al, staan er vele duizenden Mustangs op kenteken.

De viering van zowel het 50 jarig bestaan van de Mustang én de introductie van de geheel nieuwe generatie werd afgetrapt met het plaatsen van de nieuwe Mustang bovenop het Empire State Building in New York. De auto werd in delen via de liften naar boven vervoerd, net zoals 50 jaar geleden met de allereerste Mustang die er zijn werelddebuut beleefde.

7 september 2014: grootste Nederlandse Mustang event ooit
Team Mustang Center Nederland, één van de grootste Mustang-clubs van Europa, organiseert op 7 september a.s. op het Circuit Park Zandvoort een groots event waarmee de 50e verjaardag van de icoon wordt gevierd. De organisatie stelt zich ten doel om 500 Fords Mustang uit de bouwjaren 1964 tot 2014 bij elkaar te brengen. Tijdens dit evenement, dat niet alleen voor Mustang liefhebbers, maar ook voor het grote publiek toegankelijk is, wordt een groot aantal activiteiten ontplooid, met als hoogtepunt de officiële onthulling van de nieuwe Ford Mustang 2015, een primeur voor Nederland.

Reiny van Uden, voorzitter van Team Mustang Center Nederland: “De Mustang is onze passie en speelt een belangrijke rol in ons leven. Wij kijken allemaal uit naar dit geweldige evenement. Zoveel Mustangs bij elkaar en ook nog eens de officiële onthulling van de nieuwe Mustang door Ford Nederland. Geweldig!”

Programma
Het ´50 jaar Ford Mustang´ evenement omvat tal van activiteiten waarin de jarige sportauto centraal staat. Het voorlopige programma is als volgt:

10.00 uur Opening
10.20 uur Demonstratie Ford Mustang generaties
11.00 uur Demonstratie Ford Falcons
11.30 uur Ride Along Shelby GT 500
12.00 uur Onthulling Ford Mustang 2015
13:00 uur Paraderonde time line Mustangs
13:35 uur Demonstratie ¼ mijl
14.00 uur Vrij rijden TMCN-leden
15:00 uur Demonstratie diverse Mustangs
16:30 uur Parade van alle aanwezige Mustangs op circuit
17:00 uur Afsluiting

Nederlandse première nieuwe Ford Mustang
Ford viert in 2014 niet alleen de 50ste verjaardag van de Mustang, maar ook de komst van geheel nieuwe generatie. De fastback- en convertible modellen bieden uitzonderlijke prestaties en hoog raffinement, evenals een geheel nieuw ontwerp waarin belangrijkste designelementen van de klassieke Mustang zijn behouden. Naast een krachtige 5.0 V8-motor is er ook een ook een geheel nieuwe, geavanceerde 2.3-liter EcoBoost-motor beschikbaar. De ultramoderne ophanging is geoptimaliseerd voor een superieure rijdynamiek, een nauwkeurige besturing en een optimaal rijcomfort.

Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland: “De Ford Mustang spreekt tot ieders verbeelding. Deze Ford is een regelrechte icoon. Ook al is hij nooit officieel verkocht, toch staan er op dit moment maar liefst zo´n 4.500 exemplaren in Nederland op kenteken. Dat geeft wel aan hoe geliefd de Mustang is. We kijken dan ook uit naar de marktintroductie van de geheel nieuwe generatie. Deze Mustang zal wél officieel door Ford Nederland op de markt worden gebracht en we hebben er hoge verwachtingen van. Tijdens de afgelopen Champions League-finale konden geïnteresseerden een van de eerste 500 beschikbare Mustangs reserveren en binnen 30 seconden waren ze allemaal al vergeven. Het totale aantal reserveringen dat tijdens de finalewedstrijd is gemaakt is opgelopen naar ruim 9.300.”

Toegangskaarten nu beschikbaar in de voorverkoop
De voorverkoop van de toegangskaarten is gestart. Bezoekers kunnen terecht op www.fordmustangclub.nl om tegen de extra aantrekkelijke prijs van €5,- de toegangskaarten te kopen. Niet TMCN-leden die met hun Mustang willen komen betalen in de voorverkoop €15,- voor de bestuurder en maximaal 3 inzittenden. Kinderen van 12 jaar en jonger hebben gratis toegang.

Geef een reactie