Volkswagen

Vijf sterren voor de Golf Sportsvan

Der neue Volkswagen Golf SportsvanDe nieuwe Volkswagen Golf Sportsvan heeft de maximale score van vijf sterren gehaald bij het veiligheidsassessment van Euro NCAP. De extra ruime en veelzijdige Golf kwam goed voor de dag op alle individuele onderdelen. Euro NCAP stelde ook vast dat de slimme assistentiesystemen hun werk perfect doen. Al met al behoort de Golf Sportsvan tot de veiligste auto’s ter wereld.

Euro NCAP test nieuwe auto’s volgens een vast stramien. Er zijn vier beoordelingscategorieën: de bescherming van volwassenen en kinderen, voetgangersveiligheid en assistentiesystemen. Na een beoordeling op al deze punten, kreeg de Golf Sportsvan de maximale score van vijf sterren.

Zwaar testprogramma
Om het veiligheidsniveau van volwassenen vast te stellen, onderging de Golf Sportsvan drie crashtests: frontaal (64 km/h), zijdelings (50 km/h) en tegen een paal (29 km/h). Hier scoorde de auto 87% van het maximaal aantal te behalen punten. Bij de bescherming van kinderen lag het percentage op 85% – ook in dit opzicht is de Golf Sportsvan dus een ideale gezinsauto.

Der neue Volkswagen Golf SportsvanAssistentiesystemen doen hun werk perfect
Euro NCAP besteedt bij de beoordeling van auto’s ook veel aandacht aan veiligheidsverhogende assistentiesystemen. Front Assist met City Emergency Braking waarschuwt de bestuurder in een breed snelheidsspectrum voor mogelijk gevaar. Indien de bestuurder niet reageert, kan dit systeem autonoom een noodstop uitvoeren. De werking van het assistentiesysteem werd door Euro NCAP beloond met de hoogst mogelijke score.

Der neue Volkswagen Golf SportsvanAlle ruimte voor veiligheid
De Golf Sportsvan staat nú in de showroom. Bij de vanafprijs van 22.690 euro zijn de volgende zaken standaard inbegrepen: 7 airbags, ABS, elektronische stabiliteitscontrole en Multi Collision Brake, dat doorschieten na een aanrijding voorkomt. Ook leverbaar zijn Pre Crash, Lane Assist, (Dynamic) Light Assist en de dodehoek-sensor met waarschuwing voor naderend verkeer bij uitparkeren.

Geef een antwoord