Algemeen

Achttien nieuwe oplaadpalen voor de elektrische auto in Delft

04-Golf-Easy-ElectricIn de week van 16 tot en met 20 juni worden in Delft achttien nieuwe oplaadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Er stonden al zestien openbare oplaadpalen in de gemeente Delft. Daarmee komt het aantal oplaadpalen in de openbare ruimte nu op vierendertig stuks uit. In de loop van dit jaar, als de rioleringswerkzaamheden in de Hof van Delftlaan en op het Hof van Delftplein zijn afgerond, worden hier ook twee oplaadpalen geplaatst.

Er is bovendien voor dit jaar nog budget voor zeven extra oplaadpalen, maar daarvoor is nog geen locatie gekozen en plaatsingsdatum bekend. De keuze van de locatie is afhankelijk van de vraag naar oplaadpalen en de verdeling over de wijken.

De twintig nieuwe oplaadpalen staan in de Antonie Heinsiusstraat, Bellweg, Chinalaan, Clara van Sparwoudestraat, Colijnlaan, Delfgauwseweg, Hof van Delftlaan, Hof van Delftplein, Hugo de Grootstraat, J.C. van Markenplein, Lambarenestraat, Lindelaan, Oliemolen, Oe Thantstraat, Oostplantsoen, Raad van Europalaan, Sandinoweg, Storklaan, Vaandelstraat, Verfmolen; zij leveren veertig aansluitingen voor het opladen van elektrische auto’s.

Naast deze oplaadpalen in de openbare ruimte zijn oplaadvoorzieningen beschikbaar in de parkeergarages Kampveld, In de Hoven en Zuidpoort. Op het TU-terrein zijn zes oplaadpalen plus een snellader, maar deze zijn alleen beschikbaar voor werknemers, studenten en bezoekers.

De verkoop van elektrische en hybride auto’s stijgt. Met meer elektrische auto’s neemt ook de vraag naar oplaadvoorzieningen toe. In het organiseren van deze voorzieningen speelt de gemeente Delft een belangrijke rol, omdat zij beheerder is van de openbare ruimte.

De nieuwe oplaadvoorzieningen zijn voor een belangrijk deel gefinancierd door het Stadsgewest Haaglanden. Hiermee wordt het gebruik van elektrisch vervoer gestimuleerd en het geeft inwoners een bredere en schone keuze in hun mobiliteitsbehoefte.

Geef een reactie