Volvo

RODI voor Volvo Cars Nederland

volvo-logo-1Wederom neemt Volvo Cars Nederland de felbegeerde RODI in ontvangst. Net als in 2007, 2010 en 2012 zijn de Nederlandse Volvodealers het enthousiasts over de relatie met hun importeur. Men beoordeelde Volvo Cars Nederland gemiddeld met een 8,7. Dit bleek uit het jaarlijkse Relatie Onderzoek Dealer-Importeur, kortweg RODI, dat de BOVAG Autodealers uitvoerde.

Een 8,7 scoorde Volvo Cars Nederland dit jaar. Dat cijfer is aanzienlijk hoger dan de 6,3 die dealers in Nederland gemiddeld aan de importeur van hun merk gaven.

‘Dit is een fantastisch resultaat, waar we heel trots op zijn’, aldus Richard Snijders, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland. ‘Maar waar ik nog meer over te spreken ben is de lijn die we hiermee voort zetten. In de afgelopen zes jaar eindigden we vier keer als winnaar. Oók in jaren waarin de verkopen voor onze dealers minder uitbundig waren dan het afgelopen jaar het geval was. Dit laat zien dat de juiste combinatie van een ijzersterk dealernetwerk én een goed productaanbod leidt tot grote successen. En dan is de RODI een geweldige bekroning voor een bijzonder geslaagd Volvo-jaar.”

Constante score
Jan van Roosmalen, voorzitter van de Volvo Dealervereniging, is heel tevreden met de uitslag. ‘Dit is een mooie bekroning van een zeer goed Volvo-jaar. Maar belangrijker is om te zien dat we een zeer constante score hebben. Kwaliteit en samenwerking kennen ook in extreem drukke periodes grote schommelingen. Wij laten hiermee zien dat we onder alle omstandigheden een goede relatie realiseren.”

Altijd hoge scores in RODI
De historie van RODI laat mooie resultaten voor Volvo zien. Ook in 2007, 2010 en 2012 was Volvo Cars Nederland de hoogst gewaardeerde importeur. Vorig jaar scoorde Volvo Cars Nederland een tweede plek.

Geef een reactie