Porsche

Porsche Boxster GTS en Cayman GTS: nog betere prestaties

LaVoiturePorscheBoxter2Porsche presenteert de Boxster GTS en de Cayman GTS, de meest krachtige en snelste middenmotor modellen van Porsche. Deze topversies zijn voorzien van een doorontwikkelde boxermotor en het adaptieve PASM onderstel. De onafhankelijke voorwielophanging, gemodificeerde achterwielophanging, zwarte behuizing van de bi-xenonkoplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS) en matglanzende, zwarte belettering kenmerken de nieuwe topversies.

LaVoiturePorscheBoxter3De naam zegt alles: bij Porsche staan de letters GTS voor Gran Turismo Sport. Die lettercombinatie belooft al sinds de legendarische Porsche 904 Carrera GTS uit 1963 uitstekende prestaties. Met de nieuwe topversies van de Boxster en de Cayman bewijst Porsche opnieuw zijn toewijding aan authentieke sportauto’s voor zowel het circuit als de openbare weg.

LaVoiturePorscheBoxter4De zescilinder boxermotoren in de nieuwe topversies zijn gebaseerd op de 3,4-litermotoren van de Boxster S en de Cayman S. Dankzij verregaande verfijning leveren ze 11 kW (15 pk) extra vermogen. Daarmee bedraagt het vermogen van de Boxster GTS nu 243 kW (330 pk) en dat van de Cayman GTS 250 kW (340 pk). Het koppel van beide modellen is met 10 Nm toegenomen.

LaVoiturePorscheBoxter5Dynamiek, comfort en exclusiviteit
Het Sport Chrono Pakket is standaard voor beide nieuwe GTS-versies. Samen met de optionele PDK-transmissie (Porsche Doppelkupplung) en de Sport Plus knop zorgt dat ervoor dat de Boxster GTS vanuit stilstand in 4,7 seconden naar de 100 km/uur sprint. De Cayman GTS is nog een tiende van een seconde sneller.

LaVoiturePorscheBoxter7De Porsche Boxster GTS bereikt een topsnelheid van 281 km/uur. De Cayman GTS heeft een topsnelheid van 285 km/uur.
De beide GTS-versies voldoen aan de Euro 6-emissienorm. Het brandstofverbruik van beide versies bedraagt met de PDK-transmissie 8,2 l/100 km. Met de handmatig te bedienen zes versnellingsbak is het verbruik 9,0 l/100 km.
De Boxster GTS en de Cayman GTS combineren optimale rijdynamiek met het voor Porsche kenmerkende rijcomfort en een exclusieve uitrusting. De combinatie van PASM en het Sport Chrono Pakket biedt de bestuurder de mogelijkheid om eenvoudig te switchen tussen sportiviteit en comfort. De banden – 235/35 voor en 265/35 achter, op 20-inch Carrera S-wielen – bieden voor beide modellen perfecte grip.

Beide tweezitters zijn standaard uitgerust met sportstoelen en een met leder bekleed interieur. Net als andere GTS-versies van Porsche zijn ze verfijnd afgewerkt met alcantara elementen.

LaVoiturePorscheBoxter11Legendarische lettercombinatie
Met de nieuwe GTS-versies breidt Porsche de GTS-lijn verder uit. Net als de Cayenne GTS en de Panamera GTS zijn de Boxster GTS en Cayman GTS uiterst sportieve topversies die staan voor superieure rijdynamiek.
De lettercombinatie GTS verwijst naar de Porsche 904 Carrera GTS, een raceauto uit 1963 die ook was toegelaten voor de openbare weg. In de jaren tachtig en negentig hielden de Porsches 924 GTS en 928 GTS de legendarische lettercombinatie in ere. De letters werden in 2007 opnieuw gebruikt, voor de Porsche Cayenne GTS en vervolgens voor de 911 en de Panamera.

De Porsche Boxster GTS en Cayman GTS komen vanaf mei 2014 op de markt.

Geef een antwoord