Autosport Ford

Ford Fiesta ST Rallycross maakt zich klaar voor komend seizoen

FordFiestaRallycross03De Ford Fiesta ST Rallycross is in aanloop naar het komende rallycross-seizoen uitgebreid getest in het ijskoude Zweden. Ford Racing was erbij om de spectaculaire wintertest op film vast te leggen. Ford OMSE-bestuurders (OlsbergsMSE) testten het 600 pk rallycross-model van de Fiesta ST met vierwielaandrijving in Kall, als onderdeel van de voorbereidingen voor het komende FIA World Rallycross Championship en het Red Bull Global Rallycross Championship.

Andreas Bakkerud, die zal deelnemen aan de wereldkampioenschappen, en Patrik Sandell, die meeracet in het Amerikaanse GRC, trotseerden sneeuw en ijs met de Fiesta ST. Hun prioriteit was om de auto te testen, maar ze wisten ook tijd te maken voor een beetje plezier. Hier kun je zien wat er gebeurde. OMSE-teameigenaar Andreas Eriksson leidde de test en legde daarbij de nadruk op de ontwikkeling van zijn getalenteerde racers. “Het ontwikkelen van de auto is één ding, maar het belangrijkste is het ontwikkelen van de bestuurder”, zei hij.

De filosofie van Eriksson en de technische knowhow van Ford Racing zijn een succesvolle combinatie gebleken. Dat leidde in de afgelopen drie seizoenen tot drie achtereenvolgende GRC-kampioenschapstitels. Het FIA World Rallycross-seizoen begint voor het Olsbergs MSE-team op 3 – 4 mei in Portugal. Het Red Bull Global Rallycross-seizoen begint op 18 mei in Barbados.

Geef een reactie