Opel

Gloednieuw​e Opel Vivaro ziet het levenslich​t

Opel Vivaro Embargo 18.3.14De nieuwe Opel Vivaro combineert de functionaliteit van een lichte bedrijfsauto met het comfort en het design van een personenauto. De nieuwe Vivaro heeft een nieuw en opvallend uiterlijk en is voorzien van zuinige dieselmotoren, die dankzij de geavanceerde BiTurbo-techniek een hoog koppel en laag brandstofverbruik leveren. De succesvolle bestelauto is zo’n 22 centimeter in lengte gegroeid. Met een jaarlijks verkoopvolume van ongeveer 50.000 exemplaren heeft de Vivaro een aandeel van ruim 10 procent op de Europese markt voor middelgrote bedrijfsauto’s. De tweede generatie van Opels bestseller verschijnt komende zomer.

Opel Vivaro Embargo 18.3.14“De nieuwe Opel Vivaro is bijzonder praktisch en kenmerkt zich door zijn onovertroffen kwaliteit. Na dertien succesvolle jaren wilden we het uiterlijk van de Vivaro nog aantrekkelijker maken en tegelijkertijd zijn praktische mogelijkheden verder verbeteren”, aldus Mark Adams, Vice President Design bij Opel. “De nieuwe Vivaro pronkt met radicale designaccenten, krachtige verhoudingen en premium accenten. Dat maakt deze bedrijfsauto hét mobiele visitekaartje voor bedrijven.”

Gewoon uniek: de nieuwe Vivaro is robuust en elegant
De carrosserie van de nieuwe Opel Vivaro is nog eleganter en moderner dan voorheen. Met een prominente, brede grille, kenmerkende koplampen en het typerende profiel in de flanken heeft de Vivaro nu ook de typerende stijlelementen van Opels personenauto’s.

Opel Vivaro Embargo 18.3.2014De koplampen in hoogglanzend zwarte behuizingen bepalen het nieuwe gezicht van de Vivaro en zijn voorzien van chroomaccenten. De dagrijverlichting heeft een vleugelvormig design en is verkrijgbaar met moderne led-techniek.

Klanten hebben de keuze uit drie carrosserievarianten: de gesloten bestelauto, de dubbele cabine en de personenbus. Het standaardkleurenpalet omvat elf kleuren: zes metallic kleuren en vijf niet-metallic kleuren. Vanaf de introductie zijn veel uitvoeringen ook verkrijgbaar in speciale kleuren. Klanten kunnen hun nieuwe Vivaro dus bestellen in de perfecte outfit voor elk zakelijk doel.

Vier keer zo praktisch: twee lengtematen, twee dakhoogten – nog meer ruimte
De nieuwe Vivaro is er in twee lengte- en twee hoogtematen. In beide lengtematen is de Vivaro ongeveer 22 centimeter langer dan voorheen. De korte uitvoering is zo’n vijf meter lang en de lange versie is nog eens 40 centimeter langer en dat schept nieuwe transportmogelijkheden.

Opel Vivaro Embargo 18.3.2014Twee diesels, nieuwste turbotechiek
De nieuwe Opel Vivaro biedt keuze uit gloednieuwe turbodieselmotoren: een 1.6 CDTI en een geavanceerde 1.6 CDTI BiTurbo – met een sequentiële dubbele turbo met een dubbel koelsysteem. Met de nieuwe turbodieselmotoren is het verbruik met ruim 1 l/100 km gereduceerd. De BiTurbo verbruikt zelfs minder dan 6,0 l/100 km (voorlopige cijfers).

De nieuwe Opel Vivaro wordt hoofdzakelijk in de fabriek in Luton (Groot-Brittannië) geproduceerd. Daar rollen al sinds 2001 diverse versies van de populaire bedrijfsauto van de band. Tot op heden zijn al bijna 600.000 exemplaren geproduceerd.

In 2009 is de fabriek uitgebreid met een ombouwcentrum voor speciale varianten – zoals bestelauto’s voor het vervoer van werkploegen en versies met laadbak – en dit centrum zal zijn activiteiten voor de komst van de nieuwe generatie van de Vivaro nog verder uitbreiden. De nieuwe Vivaro is daardoor af fabriek leverbaar in talloze ombouwversies en nog geschikter voor specifieke toepassingen. Uiteraard voldoen alle aanpassingen aan de strenge kwaliteitsnormen van Opel.

Geef een antwoord