Skoda

ŠKODA blijft tot zeker 2018 officieel partner van de Tour de France

Lavoitureskodatour2

De wielersport is de hoeksteen van de sponsoractiviteiten van ŠKODA. Als officieel sponsor en officieel mobiliteitspartner is het Tsjechische automerk al sinds 2004 succesvol betrokken bij de Tour de France. Die samenwerking is nu met 5 jaar verlengd tot en met 2018. Afgelopen dinsdag hebben vertegenwoordigers van ŠKODA en A.S.O. (Amaury Sport Organisation, de Franse organisator van diverse wielerronden) de overeenkomst voor de periode 2014-2018 ondertekend in Genève.

Lavoitureskodatour4Het gaat om meer dan alleen de Tour de France, de beroemdste wielerwedstrijd die er is, want ook de Ronde van Spanje, La Vuelta, is onderdeel van de sponsorovereenkomst. ŠKODA is sinds 2011 betrokken bij dit Spaanse evenement. Verder maken nog 8 andere internationale wielerkoersen deel uit van het contract met A.S.O.

ŠKODA CEO prof. dr. h.c. Winfried Vahland zegt over de samenwerking: “Door ons partnerschap met de Tour de France en andere beroemde wielerrondes te verlengen, herbevestigen we onze hechte band met de wielerwereld. ŠKODA wil de komende jaren verder groeien als internationaal volumemerk. We doen dat met het grootste introductie-offensief uit onze geschiedenis. Onze blijvende sterke aanwezigheid in de wielersport ondersteunt deze langetermijnstrategie en de internationale bekendheid van ons merk. Bovendien past de sponsoring uitstekend bij de bijna 119 jaar oude link die er bestaat tussen ons merk en fietsen.” De oprichters van ŠKODA, de heren Laurin en Klement, begonnen in 1895 met het maken van fietsen. Daarmee stonden deze tweewielers aan de basis van de huidige en toekomstige successen van ŠKODA.

Lavoitureskodatour3“ŠKODA is al 10 jaar lang een goede en betrouwbare partner van internationale wielerevenementen. Mijn ŠKODA is tijdens de wedstrijd meer dan een auto: het is mijn kantoor en de plek waar ik het grootste deel van de dag doorbreng”, aldus Christian Prudhomme, wielerdirecteur van A.S.O. en de baas van de Tour de France. “We zijn dan ook verheugd om deze succesvolle samenwerking met dit snelgroeiende merk de komende vijf jaar voort te zetten.”

Het Tsjechische automerk is sinds 2004 officieel partner, officieel wagenparkleverancier en sponsor van de witte trui in de Tour de France. “Het is grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld en daarmee een geweldig podium om ons merk aan een wereldwijd publiek te presenteren”, zegt Werner Eichhorn, ŠKODA boardmember Sales en Marketing.

De 2013-editie van de Ronde van Frankrijk was goed voor zo’n 12 miljoen toeschouwers langs de route en 1,4 miljard televisiekijkers wereldwijd.

Lavoitureskodatour1ŠKODA heeft aan zijn band met de Tour de France vooral invulling gegeven door auto’s beschikbaar te stellen. Elk jaar rijden meer dan 200 ŠKODA’s tijdens de Tour de France in totaal zo’n 2,8 miljoen kilometer. Met andere woorden: de afgelopen 10 jaar is maar liefst 28 miljoen kilometer in de ronde gereden en die duizelingwekkende afstand is het beste bewijs voor de betrouwbaarheid van de auto’s, want in al die tijd is geen enkele ŠKODA uitgevallen wegens een technisch defect.

Behalve met auto’s is ŠKODA ook met de merknaam altijd prominent aanwezig, bijvoorbeeld op spandoeken en het wegdek vlak voor en na de finishlijn.

ŠKODA ondersteunt niet alleen beroemde profkoersen, maar ook de wielerwereld in het algemeen. Zo is het automerk ook bekend van onder meer ‘Bike for Life’, ‘Ride London’ en de Berlijnse ‘Velothon’.

Wie de Tour de France met eigen ogen in eigen land wil zien, moet geduld hebben tot volgend jaar, als de titanenstrijd de eerste 2 dagen in Nederland is. De Tour van 2015 begint met een tijdrit in hartje Utrecht en op de tweede dag koersen de renners vanuit Utrecht richting zuiden.

Toch wordt er al eerder op hoog niveau in eigen land gekoerst. De 3e editie van de World Ports Classic, van Rotterdam naar Antwerpen en vice versa, wordt  op 24 en 25 mei verreden. In totaal wordt er in 2 dagen 354 kilometer afgelegd.

Geef een antwoord