Ford

Filmdebuut voor nieuwe Ford Mustang in ‘Need for Speed’

De Ford Mustang is al bijna vijftig jaar een grote ster in de bioscoop en op tv, met meer dan 3.200 optredens in films en televisieprogramma’s. Nu maakt de nieuwe Mustang een flitsende start met zijn filmdebuut in Need for Speed, die vanaf 13 maart aanstaande gaat draaien in de Nederlandse bioscopen.

De ster in “Need for Speed”, Aaron Paul, bestuurt de unieke 2014 Mustang die een heldenrol speelt in de langverwachte film die is gebaseerd op de langlopende reeks videogames van Electronic Arts. Ook kruipt hij achter het stuur van de gloednieuwe 2015 Mustang, die hiermee zijn filmdebuut krijgt

“De intense aanblik en het krachtige geluid van de Mustang heeft, zowel op het film- of tv-scherm als op de weg, al bijna vijftig jaar lang fans geïnspireerd,” zegt Jim Farley, Ford executive vice president, Global Marketing, Sales and Service. “Het gevoel van optimisme en alles onder controle hebben dat inherent is aan het geweldige vermogen en de dito prestaties van de Mustang, past perfect bij de door Aaron Paul gespeelde rol in ‘Need for Speed.’”

Bij het debuut van de oorspronkelijke Mustang in april 1964 ging het om een nog onbekende grootheid, maar de producenten van Goldfinger gaven vrijwel direct een filmrol aan een Mustang 1965 cabriolet in de kleur Wimbledon White. Een halve eeuw later is de Mustang een icoon. Regisseur Scott Waugh van “Need for Speed” was er dan ook als de kippen bij om de nieuwe Mustang in zijn film op te nemen, zelfs al duurt het nog maanden voordat de auto op de markt verschijnt.

Het vastleggen van de filmografie van de Mustang was een enorme klus. Er waren meer dan honderd vrijwilligers nodig om de website MustangIMDB.com vol te krijgen. De site is gemaakt door Stefan Thorarensen, oprichter en bestuurslid van The Icelandic Mustang Club. De lijst telt al meer dan 3.200 vermeldingen en groeit nog bijna dagelijks.

Omdat films zo’n belangrijke bijdrage aan het succesverhaal van de Mustang hebben geleverd, werd Hollywood gekozen als een van de zes plaatsen voor de wereldwijde onthulling van de nieuwe Mustang op 5 december 2013. Het Europese debuut vond plaats in Barcelona, Spanje. De Mustang werd op een stuk nat cement gezet op het voorplein van het historische TCL Chinese Theatre in Hollywood. Net als geldt voor bijna tweehonderd sterren van vlees en bloed, waaronder verscheidene acteurs die de Mustang een filmster hebben helpen maken, zijn de afdrukken en de handtekening (het logo) van de Mustang voor het nageslacht in het cement vereeuwigd.

Fans van videogames kunnen de nieuwe Mustang al virtueel besturen, omdat hiervoor sinds half december een gratis in-game-download beschikbaar is in “Need for Speed Rivals” van EA. Gamers kunnen hun Mustangs ook aanpassen met maar liefst vijf populaire ontwerpen die zijn gemaakt met de online Mustang Customizer, waaronder één dat is geïnspireerd door RTR-oprichter en kampioen van de gecontroleerde slip, Vaughn Gittin Jr.

Ford Mustang 2015
De volledig nieuwe Mustang is de meest geavanceerde versie tot dusver van deze legendarische auto. Vanaf 2015 is hij te koop in Europa.

Het gestroomlijnde nieuwe ontwerp van de Mustang Fastback en de Mustang Convertible gaat samen met prestaties van wereldklasse. Leverbaar zijn onder meer een nieuwe 2.3-liter EcoBoost-turbomotor van meer dan 309 pk met een koppel van meer dan 407 Nm en een 5.0-liter V8-motor van meer dan 426 pk met een koppel van meer dan 529 Nm.

Geef een antwoord