Opel

Primeur in Genève: Opel ADAM S: de nieuwste sportieve topper van Opel.

adam-s-collage22De Opel ADAM S is de flitsende performance-versie van Opels stadsauto. Het is een sportieve, coole blikvanger met het Red ’n Roll-stylingthema. En dankzij de 110 kW (150 pk) sterke 1.4 ECOTEC turbomotor en het sportonderstel met een OPC-remsysteem zijn ook de prestaties van hoogstaand niveau. De vrijwel productierijpe ADAM S staat als wereldprimeur op de stand van Opel tijdens de 84e Autosalon van Genève, geflankeerd door de ADAM met de nieuwe 1.0 ECOTEC driecilinder turbomotor met directe brandstofinspuiting én de nieuwe compact-crossover ADAM ROCKS. Met deze nieuwkomers heeft Opel de diversiteit en de aantrekkingskracht van de ADAM-familie sterk vergroot.

De 1.4 ECOTEC turbomotor behoort tot de krachtigste in zijn soort. Omgerekend komt het vermogen boven de 100 pk per liter cilinderinhoud. Doordat het maximumkoppel van 220 Nm al bij lage toerentallen beschikbaar is, reageert de krachtbron zeer energiek op het gas. In de basis is de motor gelijk aan de 1.4 ECOTEC die al beschikbaar is voor de ADAM. Dankzij de turbo is het vermogen echter met 50 procent gestegen en het koppel met 70 procent.

De Opel ADAM S, die is voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak, haalt een topsnelheid van 220 km/u.

Geef een antwoord