Skoda

SKODA produceert 500.000ste Yeti

In de ŠKODA-fabriek in Kvasiny is onlangs de 500.000ste ŠKODA Yeti van de band gerold. Het jubileumexemplaar is een sportieve ŠKODA Yeti Monte Carlo in Corrida Red. Met een productieaantal van een half miljoen is de ŠKODA Yeti één van de meest populaire SUV’s ter wereld.

“Het bereiken van het productiecijfer van 500.000 ŠKODA Yeti’s is wederom een mijlpaal voor de Kvasiny fabriek“, zegt Michael Oeljeklaus, ŠKODA bestuurslid voor Productie en Logistiek. “Sinds de introductie heeft de Yeti in Europa en op de internationale markten voor blije en tevreden klanten gezorgd. We danken dit succes niet in het minst aan ons team in Kvasiny. Het is door hun technische skills, expertise en het hoogste commitment dat zij in feite zelf de uitstekende reputatie van de fabriek hebben gevormd. De komende jaren zal het productievolume in Kvasiny aanzienlijk toenemen. De productie van SUV’s gaat hier een belangrijke rol spelen.“

ŠKODA debuteerde in 2009 in het SUV-segment met de Yeti, die al snel een van de meest succesvolle modellen in zijn klasse werd. In 2013 onderging de Yeti een grondige facelift. Sindsdien is hij verkrijgbaar als stijlvolle ŠKODA Yeti en als nog meer op avontuur gerichte ŠKODA Yeti Outdoor. Beide modellen scoren met hun expressief design, origineel ontworpen interieurs, handige Simply Clever oplossingen en hoge veelzijdigheid.

Beide versies van de Yeti zijn beschikbaar met voor- en vierwielaandrijving. De moderne 4×4-aandrijving heeft uitstekende off-road eigenschappen en geeft elk wiel maximale grip wanneer nodig.

Als aanvulling op de productie in Kvasiny, bouwt ŠKODA de Yeti ook in China en Rusland. In de Volkswagen-fabriek in Shanghai wordt de Yeti speciaal voor de Chinese markt in een verlengde versie geproduceerd. In Rusland vindt de productie plaats in de fabriek in Nizjni Novgorod. Kvasiny is één van de drie ŠKODA-fabrieken in Tsjechië. Naast de productie van ŠKODA Yeti worden hier momenteel ook de nieuwe ŠKODA Superb en Superb Combi geproduceerd. In 2014 produceerde Kvasiny 166.200 ŠKODA’s. Op dit moment werken er ongeveer 4.500 mensen, waardoor het één van de grootste werkgevers in de regio Hradec Králové is. De autofabriek werd 81 jaar geleden opgericht en sinds 1947 worden er ŠKODA’s geproduceerd.

Momenteel ondergaat de fabriek in Kvasiny de grootste modernisering en uitbreiding ooit. De komende jaren zal de productiecapaciteit hier toenemen tot 280.000 auto’s per jaar. Dit levert zo’n 1.300 nieuwe banen op.

One thought on “SKODA produceert 500.000ste Yeti

Geef een reactie