Volvo

Volvo Cars start samenwerking met Microsoft

Volvo Cars en Microsoft werken samen aan toekomstige automotive technologie. Beide concerns onthulden vandaag hoe Microsoft HoloLens, ’s werelds eerste volledig zelfstandige holografische computer, in de toekomst te gebruiken is om je te oriënteren op een nieuwe auto en hoe de verkoop van auto’s in de toekomst zal gaan. De samenwerking omvat ook technologie voor autonoom rijden en het benutten van data van met elkaar verbonden auto’s voor nieuwe vormen van dienstverlening.

De demonstratie met HoloLens voltrok zich vandaag op het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond in de Verenigde Staten. Hier was goed te zien hoe klanten met deze technologie een auto driedimensionaal kunnen configureren. Met HoloLens, een krachtige draagbare computer, zijn diverse hologrammen met elkaar te combineren tot een tastbaar levensecht beeld.

‘HoloLens maakt het mogelijk klanten een ervaring op maat te bieden met een projectie waarin ze zelf achter het stuur kunnen gaan zitten. Stel je eens voor hoe je hiermee een auto kunt kiezen, de kleuren en uitrusting kunt aanpassen of een beter inzicht kunt krijgen in features, services en opties’, aldus Björn Annwall, Senior Vice President, Marketing Sales en Service bij Volvo Cars.

Hij voegt toe dat HoloLens technologie het voor dealers zelfs mogelijk maakt om de car configurator overal mee naar toe te nemen, bijvoorbeeld naar kleine pop-up stores of winkelcentra. Zo ontstaan heel nieuwe verkoopkanalen en kunnen nieuwe auto’s aan een veel groter publiek worden gepresenteerd.

Volvo Cars Microsoft HoloLens

3D-beeld van Volvo S90
Journalisten die bij de HoloLens demonstratie aanwezig waren, kregen al een holografische preview van de nieuwe Volvo S90 premium sedan te zien. Dit model zal in januari zijn debuut beleven op de autoshow in Detroit. Ook werd getoond hoe de interactie tussen koper en nieuwe auto met deze technologie een heel nieuwe dimensie krijgt. Journalisten konden Volvo’s nieuwe sedan en autonoom rijden ervaren in een driedimensionale projectie, dus nog vóór de introductie en productie van een auto.

‘Geweldig om met Volvo Cars samen te werken en uit te vinden wat er mogelijk is met design, oriëntatie en verkoop. Het is spannend om een kruisbestuiving te creëren tussen deze technologie en het mensgerichte design van Volvo’, aldus Scott Erickson, Senior Director, Microsoft HoloLens bij Microsoft Corp.

De presentatie vandaag markeert de aftrap voor een lange samenwerking tussen Volvo en Microsoft voor tal van nieuwe technologieën die verregaande implicaties zal hebben voor de automotive industrie. Een daarvan is autonoom rijden. Volvo Cars is hiermee een van de pioniers en een van de producenten die momenteel voorop loopt met connected cars en autonoom rijden. Eerder is al het programma Drive-Me wereldkundig gemaakt. Dit is een test met honderd zelfstandig rijdende en met elkaar communicerende auto’s, die in 2017 op de openbare weg rond Gotenburg zal plaatsvinden. Het is het grootste experiment met autonoom rijden ter wereld.

Volvo Cars en Microsoft onderzoeken samen ook manieren om van auto’s en bestuurders informatie te verkrijgen en deze te benutten voor een betere rijervaring en meer veiligheid.

‘We zijn ontzettend blij om samen met Microsoft te werken aan innovatie voor toekomstige mobiliteit’, stelt Klas Bendrik, Senior Vice President en Chief Information Officer bij Volvo Cars. ‘De vandaag getoonde technologie maakt het mogelijk om een meer duurzame en ongevalsvrije maatschappij te creëren en onze klanten beter van dienst te zijn. Samen met Microsoft nemen we op dit vlak het voortouw.’

Volvo Cars Microsoft HoloLens

One thought on “Volvo Cars start samenwerking met Microsoft

Geef een antwoord