Renault

Renault Groep realiseert laagste CO2-emissies van Europa

RenaultDe Renault Groep is koploper op het gebied van lage CO2-emissies in Europa. Renault is de eerste automotive groep met een score onder 115 gram CO2 gebaseerd op de verkoop van personenauto’s in 2013. Dit lage gemiddelde is te danken aan de vernieuwing van het modellengamma, de efficiënte Energy-motoren en de verkoop van elektrische auto’s.

De gemiddelde CO2-uitstoot van alle personenauto’s die de Renault Groep in 2013 verkocht, is slechts 114,7 g/km*. Dit maakt Renault de zuinigste autofabrikant van Europa, aldus de cijfers van dataleverancier AAA-DATA.

Vernieuwing van het gamma
De lage CO2-uitstoot is te danken aan de vernieuwing van het modellengamma, waarin vijf modellen minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoten. Dit zijn de Renault Twingo, Clio, Captur en Mégane en de Dacia Sandero.

De schoonste auto is de nieuwe Clio Energy dCi 90 eco2, waarvan de CO2-uitstoot slechts 83 g/km bedraagt. Alle Clio modellen stoten gemiddeld 18,5 g CO2/km minder uit dan de vorige generatie. Ook de verkoop van de volledig elektrische auto’s heeft bijgedragen aan de verlaging van de CO2-uitstoot. Over het gehele modellengamma bezien is de gemiddelde CO2-uitstoot met bijna 11 g/km afgenomen. In 2012 was het gemiddelde 125,5 g/km ten opzichte van 114,7 g/km in 2013.

*Gemiddelde CO2-uitstoot volgens gecombineerde NEDC-testcyclus van alle personenauto’s van de Renault Groep die in de eerste helft van 2013 geregistreerd zijn in 23 EU-landen (uitgezonderd Cyprus, Malta, Roemenië en Bulgarije).

 

Geef een reactie