Opel

Vijf premières van Opel op de 84e Autoshow van Genève

LavoitureOpelGevene1Opel brengt vijf premières naar de Autoshow van Genève. De lancering van OnStar brengt mobiele connectiviteit naar de auto. De Duitse fabrikant introduceert verder ook de ADAM ROCKS, de ADAM S en de nieuwe 1,0-litermotor voor de ADAM. De Opel Astra OPC EXTREME schittert voor het eerst op de beursvloer.

Op de persconferentie van vandaag kondigde Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, de introductie van OnStar aan. Deze dienst maakt van de auto een WiFi-hotspot en biedt noodhulp bij pech of een ongeval. Bovendien kan de bestuurder via een app de locatie van de auto zien of verbinding met de auto maken om informatie uit te lezen. “OnStar en Opel zullen het autorijden in Europa vanaf 2015 veiliger en onbezorgder maken”, zei Neumann. OnStar is de marktleider van mobiele veiligheids- en beveiligingsoplossingen.

Neumann onthulde drie splinternieuwe modellen: de coole ADAM ROCKS, de sportieve ADAM S en Astra OPC EXTREME. In de ADAM ROCKS schuilt meteen nog een primeur: de 1.0 ECOTEC turbomotor met directe inspuiting. De ADAM is de eerste auto met deze kleine motor, die later ook in andere modellen wordt aangeboden. Vanaf het dieselfront komt ook nieuws: de Astra met de 81 kW (110 pk) sterke 1.6 CDTI turbodiesel.

Opel en OnStar

  1. Meer dan 6,5 miljoen klanten in de Verenigde Staten, Canada, China en Mexico maken al gebruik van de online diensten van OnStar. In 2015 begint Opel met de introductie van OnStar in bepaalde Europese markten. Neumann legt uit welke diensten het autorijden eenvoudiger en onbezorgder maken: 4G LTE-verbinding. Met OnStar 4G LTE is de auto een krachtige, mobiele wifi-hotspot, zodat apps en services die een snelle internetverbinding vereisen, gemakkelijker toegankelijk zijn. Er kunnen zeven mobiele toestellen op aangesloten worden.
  2. Nooddiensten. Wat er onderweg ook gebeurt, OnStar schiet te hulp. Zodra de airbag uitklapt, slaat OnStar automatisch alarm. En zodra de bestuurder de OnStar-knop indrukt, stuurt het systeem hulp naar de auto, waar die zich ook bevindt.
  3. Afstandsbediening. Bestuurders kunnen op afstand via de mobiele app OnStar RemoteLink verbinding maken met hun auto. Met de smartphone is het oliepeil en de bandenspanning te controleren en de auto te ver- en ontgrendelen.
  4. Bijstand bij diefstal van de auto. Als de auto gestolen wordt, werkt OnStar samen met de politie om hem snel en veilig terug te vinden.
  5. Pechhulp. Bij pech staat de berijder van een Opel niet alleen. Geen brandstof meer, of een lekke band? Met een druk op de noodknop zorgt OnStar dat er hulp komt.
  6. Voertuigdiagnose. OnStar e-mailt maandelijks een diagnose van de voornaamste voertuiggegevens. Met een druk op de knop is het rapport altijd en overal op te vragen.
  7. Service op afstand. Bestuurders hoeven zich geen zorgen te maken als ze hun portier dichtgooien met de sleutels nog in de auto. Een telefoontje naar OnStar volstaat: een medewerker controleert het account en ontgrendelt de auto op afstand.

ADAM ROCKS
“This car rocks”, zei Neumann tijdens de aankondiging van de nieuwste versie van de ADAM. Dit model is standaard uitgerust met een elektrisch bedienbaar, inklapbaar stoffen Swing Top-dak. De ADAM ROCKS staat 15 mm hoger op de wielen en wordt aangedreven door Opels gloednieuwe 1,0-liter ECOTEC Direct Injection Turbo driecilindermotor. Deze compacte maar krachtige motor is er in varianten met 66 kW (90 pk) en 85 kW (115 pk) vermogen en voldoet al aan de strenge Euro 6-emissienorm. Door de geslaagde reductie van geluid en trillingen legt hij de lat hoog voor de mate van verfijning van driecilindermotoren. De ADAM ROCKS verschijnt deze zomer al op de markt.

ADAM S
“De ROCKS betekent nog lang niet het toppunt van diversiteit van de ADAM”, ging de CEO van Opel verder. De ADAM S combineert een 110 kW (150 pk) sterke 1,4-liter ECOTEC turbomotor met een sportieve ophanging en een OPC-remsysteem. De turbomotor zorgt voor een topsnelheid van 220 km/u. “De stijl van de ADAM S sluit aan bij zijn sportieve karakter.”

Astra OPC EXTREME
De derde primeur is de Astra OPC EXTREME. Als rechtstreekse afstammeling van de OPC Cup-versie brengt de EXTREME racetechnologie naar de openbare weg. De sportieve Astra is voorzien van een 2,0-liter turbomotor met meer dan 220 kW/(300 pk). Dankzij de toepassing van koolstofvezel is het racemonster 100 kilogram lichter dan een conventionele Astra OPC. “De OPC EXTREME is de snelste Astra ooit en staat voor puur rijplezier”, zei Karl-Thomas Neumann. Als het publiek zo positief reageert als Opel verwacht, dan wil de autofabrikant in beperkte oplage een versie produceren die toegelaten is voor de openbare weg.

Opel is niet alleen extreem sportief, maar ook bijzonder economisch, zoals de nieuwe 1.6 CDTI ‘fluisterdiesel’ bewijst. De gloednieuwe turbomotor met 100 kW/(136 pk) en 81 kW/ (110 pk) vermogen zorgt nu ook voor een krachtige en schone aandrijving. De 81 kW-versie beperkt het brandstofverbruik tot amper 3,7 liter per 100 km en de CO2-uitstoot tot 97 g/km.
De Astra is er nu ook met de meermaals bekroonde IntelliLink-techniek. Het moderne infotainmentsysteem brengt connectiviteit van de smartphone naar de auto en bevestigt Opels rol als pionier op het gebied van mobiele connectiviteit.

Geef een antwoord