Skoda

Debuut in Genève voor tweede ŠKODA op aardgas

De nieuwe ŠKODA Octavia wordt voor het eerst in de modelhistorie verkrijgbaar op CNG (Compressed Natural Gas). De ŠKODA Octavia G-TEC beleeft zijn wereldprimeur op de Autosalon van Genève en is dan het tweede aardgasmodel van het merk naast de ŠKODA Citigo. De milieuvriendelijke motor komt beschikbaar voor de Octavia Hatchback en de Octavia Combi.

“De aardgasmotor is een belangrijk element in de ŠKODA duurzaamheidsstrategie en krijgt nu een plek in onze bestverkochte modelserie”, aldus Dr. Frank Welsch, ŠKODA Boardmember voor technische ontwikkeling. “Het gebruik van CNG technologie is zinvol en logisch, want het combineert milieubewuste mobiliteit met betaalbaarheid. De Octavia G-TEC maakt de Octavia nóg aantrekkelijker.”

De nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk). De bivalente motor is ontworpen voor CNG en benzine. Het G-TEC pakket omvat een aantal technische features, zoals een Start-Stop Systeem en regeneratief remmen. De moderne aandrijving voldoet aan de Euro 6 emissienorm, geldig vanaf september.
Lavoiture SKodaoctaviaaardgas1

De nieuwe Octavia G-TEC kan indrukwekkende afstanden maken tussen tankbeurten in. Op aardgas alleen kan de auto zonder tanken een afstand afleggen tot 410 km. Op aardgas bedraagt het verbruik 5.4 m3 per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 97 g/km. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 920 km. Dit maakt dat de Octavia G-TEC in totaal 1.330 kilometer kan rijden na een tankbeurt.

Met de lancering van de nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC zet ŠKODA weer een grote stap op het gebied van zuinige en milieuvriendelijke auto’s. Het merk produceert met deze aanvulling al 97 modellen met een uitstoot onder de 120 gram CO2/km, waarvan 17 modellen met emissiewaarden minder dan 100 gram CO2/km.

Geef een reactie