Skoda

Mijlpaal: 100.000e derde-generatie SKODA Superb

ŠKODA heeft de 100.000ste derde-generatie Superb geproduceerd. Het jubileummodel rolde in de ŠKODA-fabriek in Kvasiny van de productielijn. Sinds het model in 2001 werd gelanceerd, heeft de Tsjechische autofabrikant al ruim 850.000 Superbs gebouwd. Momenteel wordt de productiecapaciteit van de ŠKODA-fabriek in Kvasiny geleidelijk verder verhoogd tot 280.000 auto’s op jaarbasis om de vraag naar de Superb aan te kunnen.

De productie van de nieuwe ŠKODA Superb – die de aantrekkingskracht van het merk ŠKODA uitstekend weet de verwoorden in zijn design – ging in maart 2015 van start. In ruim een jaar tijd produceerde ŠKODA 100.000 exemplaren van deze derde generatie van het model. Niet eerder was de vraag naar een model van ŠKODA zo groot, mede omdat niet eerder zoveel geavanceerde technologieën in een ŠKODA-model werden geïntegreerd. Uiteraard heeft ŠKODA tal van ‘Simply Clever’ features in de Superb verwerkt en creëerden de engineers van het merk zoveel mogelijk ruimte voor bestuurder, passagiers en hun bagage. Een keur aan nieuwe rijassistentiesystemen die normaliter enkel in auto’s in hogere klassen gevonden worden, vergroot het veiligheidsniveau, het milieubewustzijn en het comfortniveau. De derde-generatie Superb is krachtiger dan ooit, en tegelijkertijd tot 30 procent zuiniger dankzij de nieuwe EU6-motoren.

Het succes van het model wordt niet alleen onderstreept door de hoge verkoopaantallen wereldwijd, met name in Europa en China, maar ook door talloze prestigieuze onderscheidingen die het model te beurt vielen. Waaronder de ‘Red Dot Award’ voor het design van de Superb, de ‘Auto van het Jaar’ titels in tal van Europese landen en uiteraard recent de verkiezing tot ‘Leaseauto van het Jaar 2016’ in eigen land.

Sinds 2001 is de Superb modelfamilie het summum binnen het programma van ŠKODA. Daarmee gaf de autofabrikant een passend vervolg aan een traditie van grote, prestigieuze modellen uit Mladá Boleslav die aan het begin van de 20e eeuw werd ingezet. De Laurin & Klement FF, die dateert uit 1907, was het eerste achtcilindermodel in Centraal-Europe. In de jaren ’20 bezat onder andere de eerste president van Tsjecho-Slowakije, Tomáš Garrigue Masaryk, een luxueuze ŠKODA Hispano-Suiza; een decennium later was de ŠKODA 860 met 8-cilinder een indrukwekkende verschijning.

In 1934 rolde voor het eerst een prestigieus ŠKODA-model met de naam ‘Superb’ van de productielijn: de ŠKODA 640 Superb. 67 jaar later, in 2001, voerde wederom een Superb het productgamma van ŠKODA aan.

Tot dusver heeft het merk meer dan 850.000 ŠKODA’s Superb van de eerste, tweede en derde generatie gebouwd. Klanten waarderen met name het totaalpakket dat de Superb biedt: extreem veel ruimte, een tijdloos en elegant design, moderne en bewezen technologie, een hoog comfortniveau, maximale veiligheid, veelzijdigheid en een buitengewone value-for-money tekenen het vlaggenschip uit Tsjechië. De eerste-generatie Superb (2001-2008) kenmerkte zich als een klassieke sedan en vestigde nieuwe maatstaven, met name op het gebied van ruimte. De tweede versie volgde in 2008: een auto met nieuwe, veelzijdige gebruiksmogelijkheden, moderne technologie en een tijdloos, stijlvol design. Sinds 2009 is de ŠKODA Superb ook als Combi leverbaar. De nieuwste, derde-generatie Superb rolt sinds juni 2015 van de productielijn.

Geef een antwoord