Autosport

Spitsuur voor Hyundai-rallyrijder Kevin Abbring

Na een succesvol verlopen test eind vorige maand op asfalt in de buurt van Turijn, is het testprogramma van de New Generation i20 R5 vorige week voortgezet. Het testteam van het Hyundai Motorsport Customer Racing Department testte vijf dagen op Sardinië, afwisselend op asfalt en op gravel. Met aan het stuur wederom de uit Nederland afkomstige Kevin Abbring.

Na het afwerken van een test in de bergen van Piedmont midden april, reisde de New Generation i20 R5 en het testteam direct door naar Sardinië. Het zware testprogramma bestond uit twee dagen testen op asfalt, gevolgd door drie dagen testen op gravel. Vaste testrijder Kevin Abbring en zijn co-driver Seb Marshall testten nieuwe onderdelen van de wielophanging. Hyundai Motorsport maakte daarbij gebruik van de kennis van de WRC-proeven op het eiland.

Volgende fase
Terwijl het testwerk op verschillende soorten wegdek onverminderd doorgaat, is het project in een volgende fase beland met de opbouw van een tweede New Generation i20 R5. De homologatie van de New Generation i20 R5 is gepland voor komende zomer. Bij de introductie van de tweede auto wordt gebruikgemaakt van de informatie die is verzameld tijdens de voorgaande testen, te beginnen met het bevestiging van de afstelling voor asfalt.

Hyundai Motorsport Customer Racing Department is vorig jaar september opgericht en is onderdeel van het hoofdkwartier van het team in Alzenau (Duitsland), naast het WRC-fabrieksteam. In het Customer Racing Department is een groep professionals samengebracht die tezamen beschikken over tientallen jaren ervaring met het ontwerpen, het ontwikkelen en het verzorgen van autosportprogramma’s voor klanten. Die kunnen vertrouwen op de twee jaar ervaring van het team in het WRC.

Geef een antwoord