Hyundai

Eerste foto’s van de nieuwe Hyundai Tucson

Hyundai TucsonHyundai maakt een grote stap voorwaarts met de lancering van de geheel nieuwe Hyundai Tucson. Deze gedurfde crossover combineert een geweldig design met geavanceerde technologieën. Daarmee heeft het model alles in zich om de verwachtingen van de klant te overtreffen.

De geheel nieuwe Hyundai Tucson moet een van de belangrijkste modellen worden van Hyundai in Europa: het crossover- en SUV-segment was in 2014 goed voor 22 procent van de totale omzet. Sinds de introductie van de Hyundai Santa Fe in 2001 in Europa, heeft Hyundai Motor al meer dan een miljoen crossovers afgeleverd aan Europese kopers.

04-Hyundai-Tucson-achter-zijaanzichtGedurfd en sportief exterieur
‘Onze vooruitstrevende visie is terug te vinden in het design van de geheel nieuwe Hyundai Tucson. De opvolger van de Hyundai ix35 heeft een gedurfde en sportieve uitstraling, mede door zijn verfijnde, gestroomlijnde vlakken, robuuste afmetingen en scherpe lijnen. En natuurlijk door de nieuwe zeshoekige grille; ons familiegezicht’, aldus Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group.

De voorzijde van de geheel nieuwe Hyundai Tucson valt op door de vleugelvormige voorbumper en de LED-dagrijverlichting. De A-stijl is meer naar achteren geplaatst, waardoor deze loskomt van de lange motorkap. Het geeft de auto een bijzonder slank voorkomen – uniek voor een crossover.

05-Hyundai-Tucson-dash-grootRoyaal interieur
Het interieur is voorzien van prettig aanvoelende, hoogwaardige materialen en valt op door zijn royale afmetingen. De verhoudingen van exterieur en interieur zijn perfect op elkaar afgestemd, net als de beschikbare ruimte voor passagiers en bagage. De comfortabele crossover biedt maar liefst 513 liter aan bagageruimte.

Gebruiksgemak afgestemd op klantbehoefte
De geheel nieuwe Hyundai Tucson biedt volop rijcomfort, mede dankzij de verwarmbare en geventileerde voorstoelen. Ook is de crossover als eerste Hyundai-model in Europa leverbaar met het Smart Parking Assist System (SPAS). Het navigatiesysteem is meer dan drie keer zo snel als de versie in zijn voorganger, de Hyundai ix35.

02-Hyundai-Tucson-driekwart-achterUitgebreid veiligheidspakket
Op het gebied van veiligheid is de nieuwe Hyundai Tucson een van de meest compleet uitgeruste voertuigen in zijn segment. De crossover is bijvoorbeeld te voorzien van Autonomous Emergency Braking (AEB), wat ervoor zorgt dat de auto automatisch remt als er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd – ongeacht de rijsnelheid. Ook leverbaar zijn veiligheidssystemen als Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA), Blind Spot Detection (BSD), Speed Limit Identification Function (SLIF), dat onder meer verkeersborden scant en waarschuwingen geeft, en het Active Hood System (AHS), dat de motorkap iets omhoog brengt in geval van een aanrijding met een voetganger, om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

Ruime keuze aan efficiënte motoren
De Hyundai Tucson wordt verkrijgbaar met een van de breedste motorengamma’s in zijn klasse. De range omvat twee benzine- en drie dieselmotoren. Nieuw is de 1.6-liter T-GDI turbomotor met 129,4 kW (176 pk), die naar keuze is te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Alle motorvarianten zijn bovendien verbeterd wat betreft rijeigenschappen, hebben een laag brandstofverbruik en voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

Geproduceerd in Europa
Alle Hyundai’s Tucson voor de Europese markt worden geproduceerd in de Hyundai-fabriek in Tsjechië en worden standaard geleverd met Hyundai’s 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking. De geheel nieuwe Hyundai Tucson beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève. De verkoop van de crossover in Europa start in de tweede helft van 2015.

03-Hyundai-voor-zijaanzicht

One thought on “Eerste foto’s van de nieuwe Hyundai Tucson

Geef een antwoord