Algemeen Mazda

Eerste virtuele NEN 9140-training in Nederland een feit

Mazda Motor Nederland en TTA International gaan hun trainingsagenda op virtuele wijze voortzetten. Als eerste in Nederland werd onlangs de virtuele classroom in gebruik genomen voor een NEN 9140-training: veilig werken aan elektrische voertuigen, ook wel Voldoende Onderricht Persoon (VOP) genoemd.

Dit eerste deel van de opleiding wordt op deze wijze gegeven aan het servicenetwerk van Mazda Motor Nederland. Machiel Baaij, Manager Technical Services van Mazda Motor Nederland, vindt het een logische stap: “Het tegen de stroom inroeien ligt diep geworteld in Mazda’s DNA. We zijn van oudsher een merk dat zaken altijd een beetje anders aanpakt om vooruitgang te boeken. Nu onze nieuwe EV, de zeer goed ontvangen MX-30, voor de deur staat willen we dat onze technici klaar zijn om onze klanten van het hoogste serviceniveau te voorzien. Daar faciliteert onze partner, TTA International, ons fantastisch in. We zijn ongelooflijk trots op hoe het Mazda netwerk de uitdagingen van de crisis oppakt en we willen hen van onze kant zo goed mogelijk faciliteren.”

Paul Cannoo fungeert namens TTA als projectmanager voor Mazda Motor Nederland. Hij zegt: “We hebben al jarenlang ervaring met virtueel trainen en we zaten in de frontlinie bij de ontwikkeling van NEN 9140. Dus het was voor ons een prachtige kans om dat te combineren met een innovatieve training. In onze partnership met Mazda dagen we elkaar uit om te blijven innoveren. Dat resulteert vaak in mooie dingen.”

In de komende weken zullen de technici getraind worden op alle niveaus van het NEN 9140-traject. Na de basiscursus ‘veilig werken aan elektrische voertuigen’ zal de gevorderde variant Vakbekwaam Persoon (VP) volgen en de Werk Voorbereider (WV) module. Mits mogelijk zal na afloop het praktische examen deels in klassikale setting worden gedaan, maar TTA International werkt ook aan mogelijkheden om op afstand te examineren.

Geef een antwoord