Bedankt
Volvo

Volvo zegt “TKNADEB” aan zorgverleners

De steun van Volvo aan ziekenhuizen komt niet als een verrassing. Als trouwe leverancier van MUG-voertuigen voor de grootste Belgische ziekenhuizen wil Volvo alle zorgverleners bedanken die al 8 weken tegen corona strijden. In het kader van de Internationale Dag van de Verpleging voorziet Volvo de voertuigen van iedereen die wilt met een “TKNADEB”-sticker, of “BEDANKT” in spiegelbeeld, en bedankt zo alle dokters en verpleegkundigen die het land doorkruisen in MUG-voertuigen en ambulances om dringende geneeskundige hulp te verlenen aan mensen besmet met Covid-19.

“TKNADEB”

Geen betere dag dan de Internationale Dag van de Verpleging om de « TKNADEB »-stickers aan te bieden, niet alleen aan Volvo-klanten maar aan iedereen die er graag één op zijn auto plakt. “TKNADEB” of “BEDANKT” in spiegelbeeld zodat andere bestuurders de boodschap kunnen lezen in hun achteruitkijkspiegel. De stickers zullen gratis beschikbaar zijn bij alle Volvo-verdelers in ons land vanaf 18 mei, voor iedereen die graag een mooie boodschap aan zorgverleners doorgeeft – (en dus niet alleen voor wie met een Volvo rijdt). Volvo zal daarnaast de voertuigen van zijn werknemers in Sint-Agatha-Berchem en Gent eveneens van een sticker voorzien. Ze zullen de sticker ook aanbieden aan iedereen die een voertuig voor reparatie binnenbrengt bij een concessiehouder, zodat ook zij die op de motorkap kunnen kleven.

Prioritaire voertuigen krijgen prioriteit!

Prioritaire voertuigen zoals politiewagens, ambulances en MUG-voertuigen hebben altijd al prioriteit gekregen in de agenda van de Volvo-verdelers. Het spreekt dan ook voor zich dat, sinds de coronacrisis uitbrak, de werkplaatsen uitsluitend geopend bleven voor die deze voertuigen zodat hun inzittenden levens kunnen blijven redden zonder zich zorgen te moeten maken over de rest.

De MUG redt levens…

Tegenwoordig, en zeker in de huidige context van een gezondheidscrisis, verplaatst het onthaal van een patiënt zich soms… naar de patiënt thuis. Het is in deze situatie dat de MUG, Mobiele Interventiegroep, uitrukt. De MUG is gespecialiseerde eenheid die bestaat uit een spoedarts, een verpleger voor dringende intense medische zorg, een chauffeur-ambulancier en vaak nog een stagiair (dokter, verpleger…). De MUG kan worden ingeschakeld na een dringende oproep via het alarmnummer 112. Het spreekt dus voor zich dat een snel en ongehinderd optreden van de MUG beslissend en levensbelangrijk is!

…Volvo doet de rest

Als autoconstructeur met een focus op veiligheid heeft Volvo een stevige reputatie uitgebouwd voor MUG-voertuigen.  Al sinds het prille begin in 1927 staat de mens centraal bij elke beslissing die Volvo maakt. Het was dan ook Volvo die in 1959 voor het eerste de driepuntsgordel lanceerde, een innovatie die werd gedeeld met de hele auto-industrie om alle bestuurders en passagiers te beschermen. De MUG-voertuigen zijn uitgerust met de laatste medische uitrusting en reanimatieapparatuur, zoals een defibrillator met monitoring via telefoon, een draagbaar ademhalingstoestel en een medicijnkoelkast.

Geef een antwoord