Kia

Nieuwe Blind-Spot View Monitor van Kia werkt met live video

De Kia Sorento komt met een groot aantal hightech features die het comfort, de connectiviteit en de veiligheid naar een next level brengen. Een mooi voorbeeld is de geavanceerde Blind-Spot View Monitor (BVM) met real-live camerabeelden van voertuigen die zich in de dode hoek van de Sorento bevinden.

De nieuwe Sorento is de eerste Kia in Europa die leverbaar wordt met deze geavanceerde technologie. De live videobeelden van het BVM-systeem worden getoond in het nieuwe, volledig digitale ‘Supervision’ instrumentencluster en verbeteren het zicht van de bestuurder aan beide flanken van de auto tijdens het rijden.

Hoe het werkt

De nieuwe Blind-Spot View Monitor van de Kia Sorento toont een videofeed met hoge resolutie aan de linker- of rechterkant van het digitale cluster als de bestuurder met zijn richtingaanwijzer aangeeft van rijstrook te veranderen en zich in de dode hoek

een voertuig begeeft. De videobeelden worden kort getoond op de plek waar normaliter de snelheidsmeter of de status van het hybridesysteem wordt weergegeven. De video feed komt van high-res groothoekcamera’s die discreet zijn geïntegreerd in de buitenspiegels.

De Blind-Spot View Monitor van Kia is gekoppeld aan het innovatieve Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), dat bestuurders ondersteunt om botsingen met voertuigen in de dode hoek te voorkomen en dat ingrijpt als het een dreigende crash detecteert. Deze technologie maakt op zijn beurt onderdeel uit van een compleet pakket aan rijhulpsystemen

dat onder meer bestaat uit een Surround View Monitor en Parking Collision-Avoidance Assist (PCA), dat ondersteunt bij het zo veilig en makkelijk mogelijk maken van parkeermanoeuvres.

Supervision

Het nieuwe, digitale ‘Supervision’ instrumentencluster van Kia is ontworpen om bestuurders zo duidelijk en snel mogelijk relevante informatie te verstrekken. Het grote 12,3” high-definition beeldscherm van 1920×720 pixels heeft haarscherpe graphics en is naar persoonlijke wens in te stellen. Een multifunctioneel display tussen de digitale wijzerplaten geeft stapsgewijze navigatie-instructies, audio-informatie en gedetailleerde reisinformatie weer, evenals diagnostische waarschuwingen en pop-upmeldingen die zijn gekoppeld aan de verschillende actieve veiligheids- en rijhulptechnologieën.

Eind zomer 2020 verwacht

De nieuwe Kia Sorento arriveert in het derde kwartaal van dit jaar in Nederland. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Geef een antwoord