Volvo

Europese Auto van het Jaar Volvo XC40 haalt vijf sterren bij Euro NCAP-tests

De XC40 van Volvo Cars kan vijf sterren en een topscore bij de Euro NCAP 2018-tests toevoegen aan zijn palmares. De XC40 is daarmee net als de XC60 en XC90 een van de veiligste wagens op onze wegen.

De Euro NCAP 2018-tests waren strenger dan ooit met nieuwe en strengere eisen voor de veiligheidstechnologie, met onder meer fietsdetectie met automatisch remmen en hulp­systemen voor rijstrookondersteuning. Van alle wagens die de nieuwe tests doorliepen behaalde de nieuwe XC40 de hoogste veiligheidsscore.

“De nieuwe XC40 is een van de veiligste wagens op de markt”, bevestigde Malin Ekholm, hoofd van het Volvo Cars Safety Centre. “Hij is standaard uitgerust met het meest uitgebreide arsenaal veiligheidstechnologieën in het segment van de kleine SUV’s. Die technologieën helpen de bestuurders nakende aanrijdingen te detecteren en vermijden, hun rijstrook niet te verlaten en de impact te verkleinen als de wagen per ongeluk van de weg raakt.”

Alle Volvo’s die op dit moment worden verkocht en de Euro NCAP-tests hebben doorlopen, hebben daarop vijf sterren behaald. Vorig jaar nog werd de XC60 uitgeroepen tot winnaar van de Euro NCAP 2017 ‘Best in Class’-awards in de categorieën ‘Large Off-Road’ en ‘Overall Performance’. In 2015 won de XC90 diezelfde prijzen.

Afgelopen maart werd de XC40 uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2018. Hij is daarmee de eerste Volvo om die prestigieuze prijs in de wacht te slepen en is sindsdien een van de populairste Volvo-modellen. In mei kondigde Volvo Cars aan dat het de productie in zowel Europa als China zou opdrijven om te kunnen beantwoorden aan de overweldigende vraag naar het model.