Volvo

Volvo Cars en China Unicom slaan de handen in elkaar om 5G-communicatietechnologie te ontwikkelen in China

Volvo Cars en toonaangevende telecomprovider China Unicom gaan samenwerken om de 5G-mobielenetwerktechnologie van de volgende generatie aan te wenden voor de communicatie tussen wagens en infrastructuur in China.

De twee ondernemingen hebben een samenwerkingsakkoord afgesloten voor het onderzoek naar en de ontwikkeling en het testen van automobieltoepassingen met 5G- en opkomende vehicle-to-everythingtechnologie (V2X).

5G is als vijfde generatie van de mobielenetwerktechnologie heel wat sneller dan zijn voorganger 4G, heeft een hogere gegevenscapaciteit en biedt kortere responstijden. Naarmate er sneller en met minder latentie meer gegevens kunnen worden verzonden van en naar wagens kunnen er meer automobieltoepassingen worden ontwikkeld.

Volvo Cars en China Unicom onderzoeken een reeks verschillende toepassingen van 5G-technologie voor de communicatie tussen wagens en infrastructuur in China en identificeren daarbij mogelijke verbeteringen in domeinen als veiligheid, duurzaamheid, klantencomfort en autonoom rijden.

Wanneer een wagen bijvoorbeeld weet heeft van verkeersproblemen verderop zoals wegenwerken, file of ongevallen, kan hij preventieve acties ondernemen, bijvoorbeeld door te vertragen of een andere route voor te stellen. Dat kan de verkeersveiligheid voor de inzittenden bevorderen en zorgt voor een efficiënter energieverbruik doordat start-stopverkeer wordt vermeden.

Een ander voorbeeld is het vermogen van wagens om gemakkelijker een parkeerplek te vinden met behulp van verkeerscamera’s. Wagens kunnen ook communiceren met verkeerslichten om een optimale snelheid te bepalen voor een zogenaamde groene golf en met elkaar om het oprijden en verlaten van autosnelwegen te optimaliseren.

“Volvo is een leider geweest bij het verwezenlijken van het potentieel van geconnecteerde wagens om nieuwe functies en diensten mogelijk te maken zoals het detecteren en delen tussen wagens van de locatie van gladde wegen”, aldus Henrik Green, Chief Technology Officer bij Volvo Cars. “De verbeterde netwerkprestaties met 5G maken het mogelijk om meer realtime kritieke diensten te gebruiken die voor een veiligere, vlottere en aangenamere rit zorgen. We kijken ernaar uit om met China Unicom samen te werken om die diensten te ontwikkelen voor de Chinese markt.”

De heer Liang Baojun, Vice President van de China Unicom Group, zei: “Als leider van de innovatie met 5G verbindt China Unicom zich ertoe nieuwe informatie-infrastructuur en -oplossingen te creëren met slimme internetverbindingen die de gebruikers een optimale ervaring bieden. 5G zal de ontwikkeling van het autonoom rijden volledig ontsluiten, de verkeersveiligheid verbeteren en een nieuwe ervaring bieden door een collaboratief dienstensysteem op te bouwen dat mensen, wagens, wegen, netwerken en de cloud omvat. We geloven dat China Unicom en Volvo Cars oprecht met elkaar zullen samenwerken en samen een bedrijfsimplementatietraject zullen ontwikkelen overeenkomstig de Chinese nationale voorwaarden dat een voorbeeld voor de sector zal worden in China.”

China rolt op dit moment met de steun van China Unicom en anderen 5G uit in grote steden doorheen het land. Net als bij de meeste regio’s wordt ook van China verwacht dat het zijn eigen regionale normen zal opleggen voor vehicle-to-everythingtechnologieën (V2X).

Door samen te werken met China Unicom zal Volvo Cars voldoende voorbereid zijn op de plaatselijke vereisten en een sterke V2X-aanwezigheid kunnen neerzetten in zijn grootste markt. Volvo Cars wil 5G-connectiviteit introduceren als deel van zijn volgende generatie wagens op basis van de volgende generatie modulaire voertuigarchitectuur SPA2.

Geef een antwoord