Fiat

Italiaanse ruige pick-up; de Fiat Fullback Cross

De nieuwe, extra ruige pick-up van Fiat Professional, de Fullback Cross, onderscheidt zich door een extra stoer uiterlijk en een veelzijdig karakter. Bovendien biedt deze topuitvoering het comfort van een luxe personenauto. De nieuwe Fiat Fullback Cross is vanaf het eerste kwartaal 2018 te bestellen bij de Fiat Professional dealer. Prijzen worden later dit jaar bekendgemaakt.

Stoer met stijl
De Fullback Cross is een stoere verschijning met veel onderdelen in zwart, zoals aerodynamische sportbar, 17-inch velgen, grille, side-steps, wielkasten en deurgrepen. De ruige looks worden gecombineerd met het comfort van een luxe personenauto en een rijke standaarduitrusting. Fiat Professional rust de Fullback Cross standaard uit met Bi-Xenon koplampen, LED-dagrijverlichting, dual-zone climate control en cruise control. De stoelen en het stuurwiel zijn met leder bekleed. De voorste stoelen zijn elektrisch verstelbaar en te verwarmen. Het comfort aan boord is compleet dankzij het navigatiesysteem met 7-inch touchscreen, DAB-radio, CD/MP3-speler, Bluetooth en een USB-poort. Op gebied van veiligheid kom je niks tekort met standaard zeven airbags (inclusief knie-airbag voor bestuurder), elektronische stabiliteitscontrole ‘ESC’, aanhanger assistent ‘TSA’, rijstrook assistent ‘LDW’ en ‘Hill Start Assist’ dat achteruitrollen voorkomt bij wegrijden.

De standaarduitrusting voor de Nederlandse markt wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Veiligheid
Het tractiesysteem kent vier verschillende standen en een diff-lock achter. Zo kun je – middels een draaiknop – eenvoudig kiezen uit tweewielaandrijving (brandstofbesparend) of vierwielaandrijving (off-road). Bij uitdagend off-road gebruik bestaat de mogelijkheid te kiezen voor lage versnellingen en een mechanisch sperdifferentieel achter.

De Fullback Cross is 5,28 meter lang, 1,81 meter breed, 1,815 meter hoog en heeft een wielbasis van 3 meter. Ondanks zijn forse voorkomen met dubbele cabine is dit model het meest wendbaar in zijn segment: de draaicirkel van 11,8 meter is best-in-class. Manoeuvreren is extra eenvoudig dankzij de achteruitrijcamera die tot de standaarduitrusting behoort. Verder beschikt de Fullback Cross over een laadvermogen van 1,1 ton en trekgewicht van 3,1 ton.

De Italiaanse pick-up is uitgerust met een krachtige 2.4 aluminium turbodieselmotor met 180 pk en 430 Nm maximaal koppel bij 2.500 Nm. Dankzij variabele klepbediening optimaliseert deze krachtbron bovendien brandstofverbruik en emissies. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische vijftraps transmissie met schakelflippers achter het stuur.

Veelzijdig
Dankzij zijn body-on-frame architectuur heeft de Fullback Cross een onverzettelijk karakter. De sportbar en vele bevestigingspunten garanderen een veilige rit voor welke belading ook. De laadbak volledig overkappen bestaat ook tot de mogelijkheden. Met zijn aanhangergewicht van meer dan 3 ton en laadvermogen van meer dan 1 ton kan de Fullback ook met een campercabine uitgerust worden. De eenvoudig te (de)monteren Tischer Trail 200 cabine bijvoorbeeld biedt een comfortabele leefruimte, een riant bed en is bovendien afgewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen.

Mopar®
Mopar, het aftersalesmerk van Fiat Chrysler Automobiles, biedt een eenvoudig te installeren en afneembare aluminium tonneau cover aan voor de laadbak. Deze kan op slot en is ideaal om de lading te beschermen. De plaat zelf is gemaakt van een zwart aluminium-clad polymer composiet. Mopar breidt het assortiment aan accessoires volgend jaar uit met onder meer een lier, nieuwe 18-inch velgen en bull bar.

FCA Capital
FCA Capital richt zich op alle automobilisten en biedt een scala aan mogelijkheden voor zakelijke en particuliere klanten. De Fiat Fullback wordt in Nederland zakelijk aangeboden door Fiat Professional. De volgende leasevormen zijn mogelijk:

– Financial Lease: de oplossing om een nieuwe Fiat Fullback te rijden tegen een lage rente.
– Operational lease: FCA biedt een volledig gamma van gunstige verhuurvoorwaarden op lange termijn voor zakelijke klanten zonder de onderhoudskosten die gepaard gaan bij eigendom.

Bovendien kan elke lening of lease bij FCA Capital worden gekoppeld aan talrijke servicemogelijkheden, zoals aansprakelijkheid derden, inboedelverzekering, verzekering tegen brand en diefstal, afkoop eigen risico, extra garantie, beschadiging aan raam of voertuig, GAP en Mopar service.

Geef een antwoord