Lexus

Lexus LS 500h: toppunt Japanse gastvrijheid vanaf medio december leverbaar

Lexus heeft de prijzen van de nieuwe LS 500h vrijgegeven. Die beginnen bij 116.995 euro voor de LS 500h Luxury Line en lopen op tot 156.995 euro voor de LS 500h AWD President Line. De LS 500h is de volledig nieuwe luxury limousine van Lexus en biedt het toppunt van Japanse gastvrijheid – Omotenashi. Een topklasse hybride limousine met een sierlijk coupédesign die aan de hand van Lexus’ uiterst nauwkeurige ambachtslieden is ontwikkeld en vervaardigd.

De nieuwe Lexus LS 500h staat op een verlengde versie van het volledig nieuwe Lexus platform GA-L, Global Architecture for Luxury Vehicles. Dat is het stijfste dat Lexus ooit ontwikkeld heeft. Mede dankzij het lage zwaartepunt zet het platform nieuwe standaarden wat betreft rijdynamiek en -comfort. Het zorgt er mede voor dat de nieuwe LS behalve de stilste generatie LS ook de meest dynamische is.

Uitzonderlijk rijcomfort
Het geavanceerde chassiscontrolesysteem Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) is standaard en zorgt dat de bestuurder een uitzonderlijk hoog rijcomfort, een verbeterde tractie, wendbaarheid en meer veiligheid ervaart. Voor extra wendbaarheid is de LS 500h uitgerust met Lexus Dynamic Handling (LDH, vierwielbesturing). Lexus CoDrive maakt bovendien semi-autonoom rijden mogelijk.

Lexus’ ambachtslieden
De nieuwe LS laat zien tot wat Lexus’ ambachtslieden (Takumi) in staat zijn. Een voorbeeld is de unieke, met de hand gevouwen portierbekleding die geïnspireerd is op origami, de Japanse kunst van het vouwen van papier. Het vervaardigen van zo’n deurpaneel neemt vijf uur in beslag. Een ander voorbeeld is het Kiriko-glas dat ook deel uitmaakt van de portierbekleding. Dit is volgens de gelijknamige Japanse glaskunst met de hand bewerkt en vormt eveneens een uniek designelement van de Lexus LS.

Meeste beenruimte ooit in een LS
Wanneer de Lexus LS 500h achterin is uitgerust met de exclusieve Ottoman-zetel, biedt de auto hier de meeste beenruimte ooit in een LS. De comfortstoel is uitgerust met Japanse Shiatsu-massage, een voetensteun en een leuning die ver naar achteren versteld kan worden. De voorstoelen zijn op maar liefst 28 manieren elektrisch te verstellen. Ze zijn uitgerust met een verwarmings-, ventilatie- en massagefunctie.

Multi Stage Hybrid systeem
Het geavanceerde Multi Stage Hybrid systeem van de LS 500h biedt voordelen zoals een zeer directe gaspedaalrespons, een opvallend laag toerental bij hoge snelheden en de mogelijkheid om volledig elektrisch te rijden – tot 140 m/uur. De bestuurder ervaart de beleving van een 10-trapsautomaat en de uiterst smeuïge Lexus Hybrid Drive – een 3,5-liter V6-benzinemotor en twee krachtige elektromotoren – zónder de accu extern te hoeven opladen. Het systeemvermogen is 264 kW/359 pk.

Medio december bij de dealer
De nieuwe Lexus LS 500h is vanaf medio december leverbaar bij de Lexus dealer als Luxury Line (116.995 euro), F SPORT Line (126.995 euro), Executive Line (127.995 euro) en President Line (149.995 euro). Tot de selecties aan opties behoren onder meer een aerodynamische spoiler achter, het Kiriko-glas in combinatie met de origami-deurpanelen en een QLI Reference Surround Sound System van het befaamde high-end audiomerk Mark Levinson.

Geef een antwoord