Kia

Rafael Nadal gaat rijden in snelste Kia ooit: de Stinger

Kia heeft de sleutels van een gloednieuwe Kia Stinger overhandigd aan Rafael Nadal: de nummer één tennisprofessional en sinds 2006 wereldwijd ambassadeur van Kia. De overhandiging vond plaats in het bijzijn van Kia Motors Iberia President Yangseop Gihl, Managing Director Emilio Herrera en Marketing & Communications Director Ricardo de Diego bij de Rafael Nadal Academy in Manacor (Mallorca) – de thuisstad van Rafael Nadal.

De samenwerking tussen Rafael Nadal en Kia in Spanje begon al in 2004, in de beginfase van zijn professionele tenniscarrière. Twee jaar later werd Nadal aangesteld als wereldwijd ambassadeur van Kia.

Rafael Nadal is een van de meest bekroonde en bejubelde sportmannen ooit. Hij begon zijn tennisavontuur in 2001 op 15-jarige leeftijd. Nog voor zijn 20stelevensjaar had hij al tien professionele ATP-titels (Association of Tennis Professional) op zak. Nadal heeft tot op heden zestien Grand Slam-titels, twee Olympische medailles, vier Davis Cup-overwinningen en 75 ATP-titels op zijn naam staan, evenals vele andere awards en prijzen. In 2017 won Nadal  meer dan zestig wedstrijden, goed om zijn positie aan de top van de ATP-ranglijst verder te versterken.

Vele overeenkomsten tussen Kia en Nadal
Emilio Herrera, Managing Director van Kia Motors Iberia (Spanje): “Nadal is een ware ambassadeur voor ons merk. We hebben het privilege gehad om samen te groeien. Rafael staat voor consistentie, inspanning, bescheidenheid en passie. Dat zijn waarden die we gemeen hebben. We zijn vereerd om hem de sleutels van een nieuwe Stinger te overhandigen: de meest verrassende en opwindende Kia van al onze modellen.”

Verkoop Kia Stinger gestart
De verkoop van de nieuwe Kia Stinger is reeds begonnen. De Stinger biedt keuze uit drie motoren: een 2,0-liter turbobenzinemotor, een 2,2-liter turbodieselmotor en een 3,3-liter Twin Turbo V6 Lambda II-benzinemotor met een vermogen van 272 kW (370 pk). Deze complete Gran Turismo is ontwikkeld in Europa – en beproefd op onder meer de befaamde Nürburgring Nordschleife – en is de krachtigste, snelst accelererende productieauto die ooit door Kia is gemaakt. Hij is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 59.995,-.

Geef een antwoord