Kia

Hybride Kia Niro: hét alternatief voor diesel?

De Kia Niro is bijzonder interessant voor bedrijven en zakelijke rijders. Door zijn lage brandstofverbruik en de gunstige prijs is deze benzinehybride een uitstekend alternatief voor diesel. Berijders van de Kia Niro profiteren daarbij van 21% bijtelling. Leasen is al mogelijk vanaf € 399,- per maand (Kia Autolease). Eind juli staat de Kia Niro bij de dealers in de showroom.

De Kia Niro is een rijk uitgeruste crossover in het C-segment met hybrideaandrijving en een zeer aantrekkelijke prijsstelling, vanaf € 25.995,-. Het is zelfs het voordeligste model in het C-segment met een DCT-automaat met dubbele koppeling. De gebruikskosten pakken verder gunstig uit door het lage brandstofverbruik van 1:26, de hoge restwaarde en zeven jaar garantie. Mede daardoor is ook een maandelijks full operational leasebedrag vanaf slechts € 399,- exclusief BTW mogelijk. Voor rijders die geen auto van de zaak krijgen maar een mobiliteitsbudget, is privé leasen een optie. Dat kan al vanaf € 425,- incl. BTW per maand.

Alternatief voor diesel
De Kia Niro is dus een aantrekkelijk alternatief voor een dieselauto. Veel bedrijven rekenen met een standaard omslagpunt bij de keuze tussen benzine of diesel, want bij hogere jaarkilometrages is zakelijk rijden met een benzineauto immers nadelig. Dat geldt niet voor de Kia Niro. Dankzij de zeer zuinige hybridebenzine-aandrijving ligt het omslagpunt aanzienlijk hoger dan bij traditionele benzinemodellen. Daarnaast zijn vergelijkbare modellen in dieseluitvoering duurder geprijsd, waardoor de Kia Niro – met zijn lage bijtellingspercentage van 21% – beduidend interessanter is en goed past binnen de mobiliteitsregelingen van veel bedrijven. Zijn fiscale voordeel ten opzichte van een duurdere dieselauto behoudt de Kia Niro ook na 1 januari 2017.

Uitvoeringen
De Kia Niro is als ComfortLine leverbaar vanaf € 25.995,-, met onder meer dual zone airconditioning, actieve rijbaanassistentie, cruise control en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels.

Ter gelegenheid van de introductie biedt Kia – ook voor de zakelijke rijder – een aantrekkelijke Kia Niro First Edition voor € 28.395,-, met onder meer een 7” infotainmentsysteem inclusief full map navigatie, een achteruitrijcamera, TomTom Live-services, Android auto, Apple CarPlay en Lifetime Map-updates. Andere opvallende zaken in de uitrusting zijn parkeer- en regensensoren en lederen-stoffen bekleding.

De BusinessLine uitvoering is leverbaar vanaf € 30.395,- en biedt daarbij onder meer intelligente remassistentie met voetgangersdetectie, adaptieve cruisecontrol, smart key en lederen bekleding.

Geef een antwoord