Kia

Particulieren zetten Kia Picanto op nummer 1

Het succes van Kia in Nederland houdt aan. De Kia Picanto is de best verkochte auto aan particulieren en in de afgelopen maand de nummer 1 in het A-segment als ook de op één na best verkochte auto in Nederland. Er werden in augustus maar liefst 876 exemplaren van verkocht, met een segmentaandeel van 14,2% tot gevolg. Naast de in april dit jaar geïntroduceerde Picanto, doet ook de Kia Niro het erg goed met ruim 3.000 verkochte exemplaren. Kia is het meest populaire Aziatische automerk in Nederland.

Zijn populariteit dankt de Picanto onder meer aan het onderscheidende design, de uitstekende kwaliteit, de rijke uitrusting en niet in de laatste plaats aan de zeven jaar garantie (of 150.000 kilometer), die standaard is op elke nieuwe Kia.

In de eerste acht maanden van 2017 registreerde Kia in Nederland in totaal 16.636 nieuwe auto’s. Dat is 28% meer dan in dezelfde periode in 2016 (12.998 auto’s), terwijl de totale markt met 14% steeg.

“De hoge verwachtingen die we van onze nieuwe Picanto hadden, worden overtroffen”, zegt Sjoerd Knipping, Director Sales bij Kia Motors Nederland. “Maar ook onze andere modellen doen het goed. Vanaf eind september komt daar de Kia Stonic bij, onze dynamische crossover die hoge ogen gaat gooien in het B-segment. Dankzij ons sterke productaanbod en de inzet en het enthousiasme van ons dealernetwerk voorzie ik een uitstekend jaar voor Kia.”

Geef een antwoord