Seat

Nieuwe grote SUV van SEAT gaat Alboran, Aranda, Avila of Tarraco heten

Alboran, Aranda, Avila of Tarraco. Eén van deze Spaanse plaatsnamen gaat SEAT straks gebruiken als naam voor de nieuwe, grote SUV die in 2018 in productie gaat. Via de website seat.com/seekingname kon er een keuze worden gemaakt uit de vier namen. De plaatsnaam die het grootste aantal stemmers trekt, wordt de nieuwe modelnaam.

Met het kiezen van de naam komt de introductie van de nieuwe grote SUV van SEAT weer een stap dichterbij. Deze nog naamloze zevenpersoons auto is onderdeel van het modellenoffensief van SEAT, waarin SUV’s een hoofdrol spelen. De Ateca, die in 2016 werd geïntroduceerd, was de eerste SUV van SEAT. In de compacte middenklasse heeft hij zich direct ontwikkeld tot een succesnummer. Deze week beleefde de compacte Arona zijn publieksdebuut op de IAA in Frankfurt.

Meedenken
Voor de nieuwe, grote SUV maakte SEAT een selectie uit negen namen die geschikt werden bevonden. Bij het samenstellen van die lijst werd voor het eerst in de geschiedenis van het merk ook de hulp van consumenten ingeroepen. SEAT-president Luca de Meo: “Alboran, Aranda, Avila en Tarraco voldoen aan alle eisen. Meer dan 133.000 fans in 106 landen dachten met ons mee over een geschikte naam. Nu gaan we het laatste traject in en selecteren we een definitieve naam. We moedigen iedereen aan om deel te nemen aan de stemming op seat.com/seekingname.”

De plaatsnamen:
SEAT maakt de naam voor de nieuwe grote SUV medio oktober bekend. Het merk heeft sinds de introductie van de Ronda in 1982 al 13 Spaanse plaatsnamen als modelnaam gebruikt.

*Alborán is een klein vulkanisch eiland in de Zee van Alborán, een deel van de Middellandse Zee.

*Aranda is een stadje met zo’n 32.000 inwoners in de Spaanse provincie Burgos.

*Avila is een stad in de regio Castilië en León. Op 1.131 meter boven zeeniveau is het de grootste provinciale hoofdstad in Spanje.

*Tarraco – tegenwoordig Tarragona – is van oorsprong een Romeinse stad aan de oostkust van Spanje, 85 kilometer ten zuidwesten van Barcelona.

Geef een antwoord